Preturile la romani: pret recomandat & pret la raft

Zilele acestea retina mi-a fost iritata de o reclama la televizor… nu o sa va spun acum despre ce este vorba pentru ca nu fac reclama gratuita la nimic, insa ceea ce mi-a atras atentia in mod deosebit a fost finalul: pret recomandat de…

Nu mi-ar fi sarit in ochi acest amanunt daca n-as fi cumparat cu cateva zile inainte exact acelasi produs, doar ca pretul platit de mine era cu aproximativ 50% mai mare decat cel recomandat.

Citește mai mult

Cei in mana nu-i minciuna

Se intampla uneori sa primesc pe e-mail diverse propuneri de link exchange din partea unora care abia isi fac aparitia in online. Din start si din principiu ii refuz pe toti politicos pentru ca nu se compara merele cu perele: am site-uri cu vechime de pana la 5 ani, bine indexate de motoarele de cautare si cu mai multa autoritate decat noii veniti. In plus propunerile vin din partea unor proprietari de site-uri a caror profil nu are nici o afinitate cu profilul site-urilor mele asa ca oricata bunavointa as incerca sa am acest link exchange s-ar potrivi ca nuca-n perete.

Citește mai mult

Garantie pe viata – o noua forma de marketing

Recent am aflat dintr-un comunicat de presa cum ca SigmaNet a lansat garantia pe viata la peste 5.000 de produse comercializate de ei, dintre care aproximativ 50% dintre acestea sunt reprezentate de produse IT&C. Aceasta dupa ce prin primavara Germanos a venit cu o oferta similara doar ca aceasta lua in calcul doar telefoanele mobile.

Ar trebui sa ma bucure o astfel de atitudine din partea comerciantilor dar oare nu e doar o strategie de marketing ? Probabil ca toate aceste oferte cu garantii pe viata au anumite clauze greu de citit pentru ca sunt scrise cu litere extrem de mici in certificatele de garantie. Teoretic avem garantie pe viata dar haideti sa vedem ce se poate intampla in practica.

Citește mai mult