Ruperea din context: sport national jurnalistic in Romania

In timp ce-mi faceam de cap cu Sofer de Romania 2 imi atrage atentia o stire (in josul paginii) publicata pe Apropo: Oana Zavoranu crede ca Huidu este dobitoc!

Nimic nou sub soare, doar se stie prea bine ca cei doi sunt precum soarecele cu pisica, dar de plictiseala am dat click sa citesc stirea completa. Pe Apropo asa zisa stire era doar o introducere a unui al articol publicat pe ShowBiz si pentru ca nu-mi satisfacusem curiozitatea intelectuala am dat click mai departe ajungand pe ShowBiz unde printre altele citesc:

Citește mai mult

Mircea Badea, HIT si goana dupa audienta cu orice pret

Mircea Badea face pe blogul sau portretul robot al bloggerului roman… asa spune HIT care se grabeste sa dea cu batul in balta de dragul audientei cu orice pret pe seama unui personaj destul de cautat pe Google: Mircea Badea

De ce spun aceasta ?! Pentru ca e un articol banal facut cu copy&paste de pe blogul lui Mircea Badea, incadrat intr-o categorie gresita (dupa umila mea parere caci nu vad cum un articol scris de un blogger VIP are legatura cu securitatea pe internet) si cireasa de pe tort e faptul ca drept sursa se citeaza pe ei insisi. Sau poate ca ceea ce regasim la Mircea Badea nu este altceva decat un advertorial platit de HIT menit sa submineze autoritatea blogosferei care incet dar sigur a devenit mult mai credibila decat mass-media traditionala, fie ca e in forma tiparita sau online.

Citește mai mult

Si hot, si prost, e prea de tot…

Intodeauna am avut un dinte impotriva celor care n-au pic de respect fata de munca altora si care au impresia ca ce e online e la discretia oricarui diletant care sunt ferm convinsi ca tot ce zboara se si mananca.

Pe vremea cand eu imi bateam capul cu site-ul de concursuri altii se jucau cu putulica in nisip si internetul era o notiune tabu pentru majoritatea dintre ei. Insa de vreun an incoace se trezesc tot mai multi antreprenori online care sa lanseze astfel de site-uri de concursuri online. Nu ma deranjeaza ca astfel de site-uri apar ca ciupercile dupa ploaie, concurenta este benefica si sub soare este loc pentru fiecare. Insa cand singura investitie a oamenilor din spatele acestor site-uri este intr-un domeniu, un pachet de hosting si putin timp liber dedicat ciorditului de la mine, este deja revoltator.

Citește mai mult

Salivand dupa sfarcurile Andreei Mantea

Din cand in cand, prea des insa, blogosfera si mass-media romaneasca duc lipsa de inspiratie si un incident ca cel de la emisiunea ProTV „Dansez pentru tine” in care sfarcurile Andreei Mantea au dat pe dinafara este intens dezbatut, intors pe toate fetele, pentru a face audienta ca doar sexul vinde in orice circumstante.

Ceea ce nu inteleg eu care e amuzamentul in aceasta situatie ?! A facut-o deliberat ?! E prima oara cand isi expune parti intime publicului ?! (din cate stiu eu nu caci a pozat pentru Playboy) Era sfarcul Andreei Mantea batut cu cristale Swarovski sau uns cu miere si te indemna sa-ti aduci aminte de primii ani de viata cand gangureai la vederea sfarcurilor femeii care te alapta ?!

Citește mai mult

Prostia face audienta… chiar si pe bloguri

Din pacate nu e prima data si probabil nici ultima cand blogosfera este pur si simplu de subiecte de doi bani care fac inconjurul Romaniei si a Diasporei.O perla scoasa de o vedeta care a ajuns sa fie cunoscuta numai datorita prostiei de care da dovada a ajuns sa fie astazi subiect de senzatie pe extrem de multe bloguri.

La fel s-a intamplat si atunci cand nu stiu ce concurs de la nu stiu ce televiziune a fost amendat de CNA… cred ca mai bine de o saptamana nu poteai sa rasfoiesti 2-3 bloguri fara sa dai de subiectul „Sa sune telefoanele…”.

Citește mai mult