Criticilor mei: putin respect si decenta nu strica

Cand am inceput acest blog, cu mai bine de 8 luni in urma, am tinut sa precizez faptul ca parerile pe care le exprim aici sunt strict personale, nu culese de la radio-sant sau impuse din exterior prin mai stiu eu ce mijloace de constrangere.

De-a lungul timpului am insistat permanent asupra acestui aspect folosind sintagma personal…(cred, sper, consider, etc) pentru a nu lasa loc de interpretari si pentru a nu fi considerat o autoritate in domeniu subiectului tratat in articolele de pe acest blog.

Citește mai mult

Ce trebuie sa stie blogerri mari si bloggerii mici ?!

Ce trebuie sa stie blogerri mari si bloggerii mici ?! Ca totul este relativ… nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma… si de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere…

Sunt stupefiat de segregarea artificiala la care apeleaza bloggerii pentru a-si cota blogul la bursa blogosferei. Frustrati deopotriva, si in stanga, si in dreapta… cei mari cersesc respectul pe care n-au stiut sa si-l castige… cei mici se lasa calcati in picioare de tavalugul maririi de sine si ajung sa implore mila, sa faca temenele, in speranta ca vor ajunge si ei candva in cerurile blogosferei (adica in A-List)… Atat cei mari cat si cei mici uita sa aduca in discutie valoarea acelor bloguri care sunt citite doar de o mana de entuziasti, bloguri care se pot compara oricand din punctul de vedere al calitatii continutului cu multe bloguri din A-List… dar le lipseste notorietatea si traficul asa ca ele nu exista

Citește mai mult

Super Bingo Metropolis – seo spamul zilei

Uitandu-ma peste statisticile blogului am descoperit un lucru interesant: articolul Super Bingo Metropolis este cel mai accesat din ultimele 30 de zile desi n-are vechime decat de o saptamana. E adevarat ca e unul din cele mai comentate articole de pe blog si aceasta putea fi o cauza a numarului mare de vizualizari dar totusi poate mai exista o explicatie…

Mi-am zis in sinea mea ca e ceva in neregula si cum mai bine de 75% din traficul blogului este via Google am facut o cautare dupa cuvintele super bingo metropolis pe care le banuiam ca au produs aceasta evolutie a unui articol relativ proaspat. Pe prima pagina de rezultate nimic legat de blogul meu, am rasuflat usurat… insa am descoperit ca sunt pe a II-a pagina de rezultate chiar pe prima pozitie.

Citește mai mult

Promovare blog: comenteaza articolele pe care le citeste pe alte bloguri

Inainte de a avea propriul sau blog oricine a fost inainte de toate cititor de bloguri si probabil la un moment dat s-a aprins luminita aia care i-a spus ca are si el ceva de spus si ca o poate face blogging cel putin la fel de bine ca cei pe care citeste si pe care-i admira.

Sa-ti faci blog e relativ simplu, fie apelez la o platforma gratuita de blogging (cele mai cunoscute sunt blogspot.com si wordpress.com), fie iti cumperi propriul domeniu unde instalezi WordPress (cel mai cunoscut script de blogging). Ai blogul, ai inceput sa scrii bine, dar lumea nu prea auzit de tine singurii cititori fiind poate familia si cercul de prieteni care oricum te cunosc si nu prea sunt incantati de ceea ce asterni acum in scris caci stii bine „vorbele zboara, scrisul ramane – verba volant, scripta manent”. Dar tu esti convins ca scrii bine, ca ai talent, ca ai ceva de spus si ca lumea te poate citi cu admiratie si invidie totodata. Ce-i de facut ?

Citește mai mult

Promovare blog: fa lumea sa vorbeasca despre ceea ce faci

O sa ma repet spunandu-va ca fara continut original si de calitate nici nu se pune problema promovarii blogului. Daca esti original, ai continut de calitate si scrii cat de cat constand pe blog, te poti gandi si la modul in care poate fi promovat blogul pentru a atrage un numar cat mai mare de cititori. Pun accentul pe cititori pentru ca doar ei conteaza in privinta succesului unui blog, vizitatorii nu sunt totuna cu cititorii blogului pentru ca un vizitator care nu este si cititor a ajuns accidental pe blogul tau datorita metodelor de promovare nu tocmai ortodoxe pe care le-ai folosit. Nu intru in detalii astazi dar in principiu e vorba despre doua directii gresite de promovare: prima e aceea de a scrie doar pentru motoarele de cautare, iar a doua e numita seo spam.

Citește mai mult

Cum sa iti promovezi blogul ?

Nu va asteptati la retete miraculoase care sa faca sa explodeze numarul de cititori ai blogului peste noapte. Daca cineva sustine asa ceva fie nu stie ce vorbeste, fie minte, fie spameaza cu nerusinare.

Oricum ai privi lucrurile punctul de plecare in promovarea blogului personal ramane continutul sau, ceea ce scrii pe el din capul tau (mai bine sau mai putin bine)… daca faci pe blog revista presei, promovarea unui lucru pe care-l gasesti in 1001 alte locuri nu-si prea are rostul.

Citește mai mult

Cum iti promovezi blogul ?

Toata lumea, sau mai toata lumea, cand isi lanseaza blogul personal se intreaba mai in gluma mai inserios cum isi va promova blogul astfel incat sa ajunga sa fie citit de cat mai multe persoane nu doar de propria persoana si de cei cativa prieteni din anturajul sau.

La o simpla cautare pe google se vor gasi 1001 de metode pentru a promova un blog care de care mai ciudate si mai promitatoare, dar in realitate majoritatea metodelor de promovare expuse sunt, daca nu seo spam, la limita dintre bine si rau in privinta a ceea ce inseamna promovarea unui blog.

Citește mai mult