Dileme

Dacă eu găsesc un lucru pierdut și mi-l insușesc tu mă numești hoț. Dacă schimbăm locurile între noi se schimbă și perspectiva asupra lucrurilor: deși faci același lucru ca și mine aflat într-o situație similară nu-ți poți imagina că ești tot un hoț. Îți imaginezi că ești doar un om norocos cu un bun simț … Citește mai mult

Dilema bloggerului roman: scump dom’le, scump…

Rasfoind zilele astea blogosfera am aflat cu stupoare ca unii bloggerii si comentatorii lor sunt surprinsi de preturile ridicate ale fructele din livada taranului roman.

De ce-ar fi asa de scumpe ciresele, visinile, caisele si alte fructe de sezon ca doar nu e asa mare investitie? Pomul se afla in batatura si an de an isi da rodul sau aparent fara sa faci mari lucru! Aparent, caci numai unul de la oras crede ca vaca face be-he-he, oaia muuu si pomii fructiferi sunt cumparati de tarani si saditi in livada gata imbodobiti cu fructe asa cum e pomul de Craciun.

Citește mai mult

Nedumerire de week-end: pretul pe metru patrat la apartamente

Cu toate ca e criza din cand in cand mai rasfoiesc ofertele imobiliare cu speranta ca intr-o zi voi gasi un acoperis deasupra capului care sa fie al meu si numai al meu.

Practic sunt convins ca e mai avantajos acum sa platesti chiria unui apartament decat ratele la banca pentru a avea un astfel de apartament dar totusi trebuie sa recunosc ca simtul proprietatii tipic zonei balcanice inca nu s-a atrofiat… doar il tin in frau ca sa nu o ia la galop.

Citește mai mult

Daca ai fi Pamantul pentru o zi, ce le-ai transmite oamenilor?

Intrebarea din titlul cred ca trebuie sa si-o puna oricine, iar ce-l mai firesc raspuns ar fi o veche zicala din popor: „Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Si plecand de la aceasta zicala, analizand printr-un proces de introspectie ceea ce noua nu ne place, raspunde la intrebarea „Daca ai fi Pamantul pentru o zi, ce le-ai transmite oamenilor?

Pentru ca nu-mi place sa umblu cu hainele murdare, pentru ca nu-mi place ca cineva sa-mi arunce gunoaie in curte, pentru ca nu-mi place sa fac pe mine ci folosesc toaleta si pentru multe alte lucruri care tin de igiena si curatenie, daca as fi pamantul pentru o zi le-as transmite oamenilor: Pastrati-ma curat, nu aruncati gunoaiele pretutindeni, tratati orice loc pe unde treceti ca si cum ar fi propria voastra curte, propria voastra gradina, propria voastra casa…

Citește mai mult