Piata de linkuri

Astazi am descoperit Piata de Linkuri, un nou serviciu marca Trafic.ro lansat ieri, 18 noiembrie 2010.

Ideea este de a intermedia in mod gratuit pe baza ofertei si a cererii (nu invers cum ar fi firesc) schimbul, cumpararea si vanzarea de link-uri sau continut (articole sponsorizate). Pana aici totul pare bine, frumos chiar, si tehnic vorbind era nevoie de asa ceva dar intrebarea care se impune e daca o sa mearga o astfel de piata a link-urilor ?

De ce acest mare semn de intrebare ? Pentru ca la o privire de ansamblu si o scurta analiza a ofertei primul impuls este sa-ti bagi picioarele intr-un lighean cu apa si cuburi de gheata, apoi sa-ti dai palme: oferta e total nerealista pentru mediul online romanesc caci preturile de acolo n-au nici o legatura cu nimic, poate doar cu acele site-uri care ofera calculatoare pentru valoarea unui link.

Citește mai mult

Director Web Smarty

Se vede bine treaba ca am inceput sa imbatranesc si incep sa uit aniversarile propriilor copilasi – site-urile din portofoliu.

Pe 12 mai 2010, Smarty – primul meu director web a aniversat 4 ani de cand e lansat la apa si de la mersul de-a busilea am invatat sa mergem, apoi sa alergam (scuze de limbaj, asa se intampla cand devii tatic in adevaratul sens al cuvantului).

Citește mai mult

Sfaturi pentru pseudo-expertii SEO

Pe prima pagina Google e usor de adus un site daca ai in spate ceva experienta in materie de SEO chiar si pentru cuvinte cheie greu de abordat datorita concurentei.

Insa diferenta intre pozitia 1 si pozitia 10 de pe prima pagina cu rezultate este enorma, ca de la cer la pamant, caci mai putin de 10% din cei care fac o cautare dupa un anumit cuvant cheie sau combinatii de cuvinte cheie ajung sa de-a click pe rezultatele de pe pozitiile 2-10 (10% e pentru pozitia 2 ca pana la pozitia 10 procentul scade proportional).

Citește mai mult

Evolutia blogului in ZeList

In urma cu exact 2 saptamani scriam despre Inca un experiment blogosferic: inscrierea blogului in directoare web, inscrierea in directoarele web romanesti a blogului si o activitate mai intensa in blogosfera prin comentariile postate pe alte bloguri.

N-am incheiat inca experimentul dar o scurta evaluare a situatiei ar fi utila:
– n-am prea avut timp la dispozitie pentru inscrierea in directoare dar acolo unde am facut-o s-a dovedit ca beneficiez de un link direct spre blog ceea ce e un lucru bun;
– pe Zelist situatia este exact cum m-a asteptam, no-follow este cuvantul de ordine la comentarii pentru majoritatea blogurilor cu care m-am intersectat in ultimele 2 saptamani ceea ce este egal cu zero din punct de vedere SEO, in schimb blogul a urcat pe una din primele 1.000 de pozitii din blogosfera si teoretic ar trebui sa am orgoliul gadilat dar practic acest aspect nu inseamna nimic;

Citește mai mult

Optimizarea SEO si specialistii lui peste

Ma enerveaza sa primesc mesaje pe e-mail ne-solicitate si daca peste unele pot trece cu vederea peste cele care promit marea cu sarea desi iti sare in ochi imediat lipsa de profesionalism a celui ce trimite astfel de oferte.

Dar ceea ce pune capac la toate sunt acele oferte in care cineva neavizat incearca sa vanda castraveti gradinarului. E vorba de oferte de optimizare seo sau oferte de inscrieri in directoare web romanesti. Inteleg ca SEO in Romania a devenit pentru unii un fel de El-Dorado, dar de la a promite una si a face alta e o cale destul de lunga.

Citește mai mult

Site-ul zilei: Dirpedia – lista directoare web romanesti

Daca tot vorbeam despre Promovare blog prin inscrierea in directoare web romanesti cred ca e cazul sa ma tin de promisiune si sa va ofer o lista de referinta cu cele mai importante directoare web romanesti.

Nu o sa va insirui aici o lista exhaustiva cu directoarele web romanesti dar o sa va recomand un site care incearca, dupa anumite criterii, sa faca o selectie a celor mai importante directoare romanesti. Este vorba de site-ul Dirpedia, site ce listeaza aproape 500 de directoare web romanesti.

Citește mai mult

Promovare blog prin inscrierea in directoare web romanesti

O alternativa de promovare a blogului o reprezinta inscrierea in directoarele web romanesti. E poate cea mai la indemana metoda de a face link building fara a stresa pe nimeni sa te adauge in blogroll.

Aveti de ales intre aproximativ 1.000 de directoare romanesti unde sa va inscrieti blogul. Aceasta cel putin la nivel teoretic caci in practica pot aparea cateva obstacole:
– sunt directoare care pretind link reciproc obligatoriu si credeti-ma ca nu se merita inscrierea intr-un astfel de director;
– sunt directoare care nu ofera link direct ci cu atributul no-follow si in acest caz pierdeti vremea de pomana inscriind blogul in astfel de directoare;
– sunt directoare care nu accepta subdomenii, daca veti blog pe wordpress.com sau blogspot.com e posibil ca o parte din directoare sa nu accepte inscrierea;

Citește mai mult