Brasovul prinde viteza in mod oficial

Incepand de marti 10 august 2010 limita de viteza in municipiul Brasov a fost modificata de la 50 km/h la 60 de km/h. De fapt se oficializeaza un lucru care se intampla de cand lumea si pamantul in Brasov: prea putini erau cei care circulau prin oras cu 50 km/h (media cu care se circula este undeva intre 60 km/h – 70 km/h) si nu de putine ori am fost martor cand si mijloacele de transport in comun circulau cu viteze demne de Formula 1.

In interiorul cartierelor, in zona pietelor, a unitatilor sanitare si a unitatilor de invatamant se mentine restrictia de viteza de 30 km/h, teoretic caci in practica lucrurile stau altfel si personal m-am convins ca aceasta restrictie ar fi suficient sa fie respectata dumnezeieste doar in zona trecerilor pentru pietoni. Sa mergi cu viteza aceasta prin cartiere este… umilitor si e de preferat sa mergi pe jos decat sa mergi cu viteza a II-a.

Citește mai mult

30 de ore de conducere sunt insuficiente pentru obtinerea permisului de conducere

Din vorba in vorba am ajuns pe site-ul incepator.ro unde am dat peste urmatorul sondaj:

Considerati ca cele 30 de ore de traseu sunt suficiente pentru promovarea probei practice?
Sunt mult prea putine fata de cat este necesar: 27%
Sunt prea putine: 28%
Sunt suficiente: 33%
Sunt prea multe: 3%
Sunt mult prea multe fata de cat este necesar: 4%
Nu stiu: 5%
Voturi: 42.093

Citește mai mult

Site-ul zilei: Testare examen auto online

Va pregatiti sa dati examenul pentru obtinerea permisului de conducere ? Aveti emotii in ceea ce priveste examinarea in sala pe calculator a cunostintelor teoretice de legislatie rutiera ? Sau sunteti nedumeriti de ce pe un site de chestionare auto raspunsul corect e intr-un fel, iar pe alt site de chestionare auto la aceeasi intrebare raspunsul considerat corect este altul ?

Ei bine, e vremea sa treceti peste emotii si incertitudini si sa simulati testare examen auto online direct pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV), unde din luna august 2009 aveti posibilitatea de a va verifica cunostintele inainte de a pasi in sala de examinare teoretica a cunostintelor de legislatie rutiera.

Citește mai mult