Mortii despre care nimeni nu vorbeste

De cand cu tragedia de la Maternitatea Giulesti toata lumea vorbeste despre ceea ce s-a intamplat. Mass-media a gasit o vaca numai buna de muls si bate moneda de cateva zile pe aceasta tema, moartea acelor nou-nascuti fiind zilnic stire de prima pagina.

Se cauta vinovati pentru ceea ce s-a intamplat, se cauta tapi ispasitori, dar se uita un lucru in aparenta nesemnificativ dar care din pacate reprezinta un adevar crud: fiecare din noi suntem vinovati intr-un fel sau altul pentru ceea ce ni se intampla. Si cand vom invata sa ne asumam vina indiferent cat de marunta ne pare abia atunci ne vom indrepta spre drumul cel bun. Toti vrem sa fi tratati, fara exceptie, regeste insa cand e vorba de nota de plata putini sunt cei care-si dau seama care este pretul corect.

Citește mai mult

Asistenta medicala gravide: cat e gratuit si cat trebuie sa platesti ?

Venirea pe lume a unui copil e un sentiment de nedescris pentru viitorii parinti, poate sunt si exceptii vis-a-vis de acest sentiment dar n-am de gand sa discut despre astfel de cazuri. Insa imediat ce ai aflat ca familia va avea un nou membru din specia Homo Sapiens (unii isi maresc familia prin adoptarea unui animal de companie) trebuie sa te pregatesti sufleteste si materialiceste ca sa-l primesti cum se cuvine pe noul-nascut.

Timp de 9 luni vei da un test de anduranta care prefigureaza caminul si mediul in care va evolua copilul tau. De aceea e bine sa te gandesti de doua ori inainte de a-ti dori un copil: daca nu poti sa-i oferi un minim de confort material si spiritual lasa pe mai tarziu problema procrearii. Sau daca pruncul e deja pe drum gandeste-te ca va trebui sa renunti la o parte din tabieturi si organizeaza-ti viata astfel incat sa ai mai mult timp la dispozitie pentru familie.

Citește mai mult