La cumpana dintre ani !

La cumpana dintre ani unii ciocnesc o cupa de sampanie, dar clipa aceea nu dureaza decat extrem de putin… Cert este ca mai toata lumea isi face un bilant despre ceea ce a fost si ceea ce isi doreste de la noul an.

Cat ma priveste anul 2010 a fost un an bun spre foarte bun indiferent cum as incerca sa privesc lucrurile: n-am realizat tot ceea ce mi-as fi dorit insa privind jumatatea plina a paharului pot spune ca sunt multumit, altfel nemultumitului i se ia darul.

In primul rand am devenit tatic si aceasta m-a facut sa re-evaluez prioritatile si sa descopar ca majoritatea lucrurilor care ne inconjoara nu au absolut nici o valoare. Tot ceea ce ne dorim, sau aproape totul, nu sunt altceva decat mijloace si nu scopuri in sine de urmat sau de dorit.

Citește mai mult

Ipocriti pana in maduva oaselor

De cand cu tragedia de la maternitatea Giulesti mass-media a inceput sa discrediteze sistemul sanitar romanesc si oamenii care isi dau mai mult sau mai putin silinta sa mai salveze ceea ce poate fi salvat.

Personal sunt pe deplin constient ca sistemul sanitar romanesc are carente dar in cele din urma tot la el apelam cand avem nevoie, asa rau cum este, si a arunca cu noroi in el mi se pare putin prea mult. Acum cand abia se mentine pe linia de plutire, nu de balast are nevoie caci s-ar scufunda ci se cuvine sa privim jumatatea plina a paharului nu pe cea goala. O vorba din batrani spune ca e rau cu rau, dar mai rau e fara rau… aceasta nu inseamna ca trebuie sa ne resemnam, sa acceptam lucrurile asa cum sunt, insa ceea ce se intampla acum seamana mai mult cu taiatul cracii de sub picioare.

Citește mai mult

Mortii despre care nimeni nu vorbeste

De cand cu tragedia de la Maternitatea Giulesti toata lumea vorbeste despre ceea ce s-a intamplat. Mass-media a gasit o vaca numai buna de muls si bate moneda de cateva zile pe aceasta tema, moartea acelor nou-nascuti fiind zilnic stire de prima pagina.

Se cauta vinovati pentru ceea ce s-a intamplat, se cauta tapi ispasitori, dar se uita un lucru in aparenta nesemnificativ dar care din pacate reprezinta un adevar crud: fiecare din noi suntem vinovati intr-un fel sau altul pentru ceea ce ni se intampla. Si cand vom invata sa ne asumam vina indiferent cat de marunta ne pare abia atunci ne vom indrepta spre drumul cel bun. Toti vrem sa fi tratati, fara exceptie, regeste insa cand e vorba de nota de plata putini sunt cei care-si dau seama care este pretul corect.

Citește mai mult

De ce n-are ursul coada si statul bani la buget?

De ce nu are ursul coada o stim cu totii: pentru ca a fost pacalit de vulpea sireata sa pescuiasca la copca pe un ger de crapau si pietrele. Insa de ce statul nu are bani la buget o stiu mai putini oameni… si probabil ca nici nu-i intereseaza acest lucru daca statul este singura sursa care le asigura traiul de zi cu zi.

In primul rand statul e un prost administrator al banului public: stim cat intra in bugetul de stat, stim de unde se strang banii insa nu stim pe ce se cheltuie toti banii si de ce niciodata nu sunt suficient de multi ca sa nu mai fie adaugate alte taxe si impozite care mai de care mai aberante.

Citește mai mult