Ipocriti pana in maduva oaselor

De cand cu tragedia de la maternitatea Giulesti mass-media a inceput sa discrediteze sistemul sanitar romanesc si oamenii care isi dau mai mult sau mai putin silinta sa mai salveze ceea ce poate fi salvat.

Personal sunt pe deplin constient ca sistemul sanitar romanesc are carente dar in cele din urma tot la el apelam cand avem nevoie, asa rau cum este, si a arunca cu noroi in el mi se pare putin prea mult. Acum cand abia se mentine pe linia de plutire, nu de balast are nevoie caci s-ar scufunda ci se cuvine sa privim jumatatea plina a paharului nu pe cea goala. O vorba din batrani spune ca e rau cu rau, dar mai rau e fara rau… aceasta nu inseamna ca trebuie sa ne resemnam, sa acceptam lucrurile asa cum sunt, insa ceea ce se intampla acum seamana mai mult cu taiatul cracii de sub picioare.

Citește mai mult

Romania intre ignoranta, ipocrizie si manipulare

Cineva, nu conteaza cine, a emis ipoteza ca in aceste vremuri tulburi in care se zbate Romania Mugur Isarescu – prim ministru – ar fi solutia pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntam.

A urmat, asa cum era si de asteptat, sondaje in mass-media in care poporul era intrebat ce crede despre aceasta propunere: Este Mugur Isarescu cea mai buna solutie pentru postul de premier ?

Citește mai mult

Sunteti pro sau contra avortului ?

Daca fiecare roman ar trebui sa raspunda la aceasta intrebare in mod cert balanta ar inclina impotriva avortului. Si tind sa cred ca procentul celor care raspund ca sunt contra avortului ar fi cel putin dublu decat cei care sustin avortul.

In realitate lucrurile stau putin altfel… putin mai grav: numarul sarcinilor intrerupte prin avort voluntar este incomparabil mai mare decat numarul nasterilor.  De ce la nivel declarativ suntem impotriva avortului, iar in practica lucrurile iau o pozitie diferita cu 180 de grade ? Veti fi tentati sa spuneti ca de vina e esantionul pe care se face sondajul pentru ca barbatii sunt cei care preseaza sa faca femeile avort. Dar chiar daca am lua in parte femeile si barbatii, rezultatele sondajului nu ar fi diferite fata de cel aplicat unitar: si pentru barbati si pentru femei raspunsul majoritatii ar fi impotriva avortului.

Citește mai mult