Iar ne umflam in pene… pentru meritele altora !

Dupa Costel Busuioc si Hertha Muller avem un nou motiv de a ne umfla in pene… pentru meritele altora…

Ca doar suntem romani, ei sunt de asemenea romani si reusita lor e un motiv de mandrie nationala, chiar daca in tara lor de bastina n-au contat, n-au fost descoperiti ca sunt niste talente… a trebuit ca altii sa-i remarce si noi ca niste nemernici ce suntem incercam sa ne asumam impreuna cu ei laurii pe care am refuzat sa li-i oferim acasa…

Citește mai mult

Atac armat in pasul Gutai, Maramures

Astazi de dimineata mi-a atras atentia o stire din coditianul Gandul „Nu te poţi apăra cu pistol Carpaţi când eşti atacat cu un Kalaşnikov„. Curiozitatea m-a indemnat sa citesc mai ales ca inceputul parea ceva desprins din Vestul Salbatic: o diligenta, pardon, o masina transport de valori apartinand G4S a fost jefuita ieri dimineata. Talharii, ca sa folosesc exact termenul folosit in articolul respectiv, s-au facut nevazuti cu suma de 2,4 miliarde de lei vechi bani care reprezenta contravaloarea pensiilor de platit in vreo 40 de sate maramuresene. Si din motive numai de ei stiute au uitat in masina blindata un sac cu 400 de milioane de lei (presupun ca tot vechi) care au fost ulterior recuperati.

Lasand deoparte talentul desavarsit al celui care a scris articolul, talent de a face din tantar armasar, povestea aceasta cu iz de western are cateva lipsuri care ma face sa cred ca povestea acestui jaf a fost pusa la punct cu ajutorul celor care au fost jefuiti. Nu fabulez, dar cand ai atatea indicii care arata spre o anumita directie nu poti trage alte concluzii.

Citește mai mult

Românul s-a născut poet, dar între timp a devenit manelist

O vorbă veche spune că românul s-a născut poet, nu neg aceasta dar între timp am descoperit că poporul român s-a manelizat și înteleg prin aceasta faptul că am trecut de la creație artistică la un statut care ne face să ne culcăm pe o ureche și să acceptăm drept valori non-valorile.

Vor fi voci care să susțină că lumea se schimbă, că nu-i frumos ce-i frumos ci-i frumos ce-mi place mie,  că se schimbă gusturile, dar eu cred că nu suntem mai departe de acum 100 – 150 de ani în urmă când preluam de la occidentul civilizator doar forme fără conținut…

Citește mai mult