3,25% dobanda la creditul pentru locuinta, publicitate inselatoare de la Unicredit Tiriac Bank

De vreo cateva zile vad ca spatiile de publicitate au fost invadate de o reclama de la Unicredit Tiriac Bank care lasa sa se inteleaga ca s-ar oferi bani pentru achizitionarea de locuinte la miraculoasa dobanda de 3,25% / an.

Nu se precizeaza daca moneda in care se acorda creditul este in lei, euro sau alta moneda. Am presupus ca e vorba de euro si timp de cateva zile am rezistat tentatiei de a da click pentru a vedea despre ce este vorba.

Astazi insa n-am mai rezistat si am dat click pe reclama care ma imbia sa-mi iau casa de vis apeland la un credit cu dobanda de numai 3,25% / an insa o data ajuns pe pagina promotiei Unicredit Tiriac Bank ceea ce-am vazut a avut efectul unui dus cu apa rece: dobanda efectiva este ROBOR la 3 luni + 3,25% pentru credite in lei.

Mergand mai departe, incercand sa gasesc firul Ariadnei, am aflat ca ROBOR + 3,25% inseamna in momentul de fata o dobanda efectiva de 8,95% / an. La aceasta se adauga urmatoarele costuri suplimentare: 2,3% comision de acordare (la un credit de 50.000 de euro comisionul de acordare este de 1.150 euro), comision de rambursare anticipata de 4% (daca azi iei creditul si maine ai posibilitatea sa-l platesti banca te taxeaza cu 2.000 euro). Si nu trebuie uitat ca dobanda este recalculata trimestrial dupa formula: ROBOR la 3 luni + 3,25%

In concluzie reclama cu 3,25% dobanda la creditul pentru locuinta de la Unicredit Tiriac Bank e publicitate inselatoare si cineva ar trebui sa se auto-sesizeze… Eu mi-am pus pofta in cui… pana data viitoare…