Concursuri Online – scurt istoric

Ieri s-a lansat Windows 7 in Romania, astazi am atins pragul de 7.000 de concursuri listate pe Concursuri Online care peste 7 zile aniverseaza 2 anisori de cand ruleaza sub WordPress.

Pentru unii un site care sa adune intr-un singur loc concursuri online poate parea un moft, pentru altii e o mana cereasca (ca sa nu zic mura-n gura), iar pentru mine e o pasiune transformata in succes. Dar in spatele acestui succes se ascund mai bine de 5 ani de perseverenta continua, asa ca in continuare voi incerca sa va prezint istoria romantata a unuia dintre cele mai vechi site-uri de concursuri online. Si chiar daca poate nu e prima initiativa de acest gen, este singura care a rezistat in timp…

Asadar totul a inceput in anul 2003 cand in urma unui interviu la o firma din Bucuresti, un provider de internet dedicat solutiilor business, mi-am dat seama ca ceea ce am invatat in facultate nu-mi foloseste la nimic, ca programa de studiu din invatamantul universitar era in urma cu 30 de ani si ca trebuie sa invat totul de la zero pe cont propriu (nu-mi e rusine sa recunosc ca atunci nu stiam decat HTML+CSS, site-urile dinamice avand in spate PHP+MySql+Apache fiind o mare nebuloasa).

Mi-a luat jumatate de zi sa-mi instalez pe calculator serverul Apache, PHP si MySql, astazi e floare la ureche cu solutii all-in-one de tip WAMP, si-am trecut la treaba. Sa ai internet acasa era un vis frumos asa ca doar pe la cafe-internet iti puteai face veacul daca iti permitea buzunarul. Singurele tutoriale pe care le-am avut la dispozitie pentru a invata au fost manualele in limba engleza cu care veneau PHP si MySql si uite-asa taras-grabis am incepus sa invat fiind convins ca acesta este viitorul.

Intre timp a aparut oportunitatea de a da o fuga pana in Spania unde se castiga mai bine la dat cu tarnacopul decat in Romania la dat cu stiloul (castigam mai bine ca muncitor in constructii decat gulerele albe in Romania), in plus aveam la discretie internet cu doar 40 de euro/luna si-am putut printre picaturi sa-mi vad de studiul individual in materie de PHP & MySql. Dar cum o minune nu tine mai mult de 3 zile, in 2004 am fost nevoit sa ma intorc in tara, conditia mea fizica nu mai facea fata muncii prestate.

Primul pas la intoarcerea in tara a fost sa cumpar domeniul alter-ego.ro si sa dezvolt diverse proiecte fiecare pe cate un subdomeniu in ideea ca daca e ceva de capul lor si merge treaba sa le trec pe domenii proprii. La 1 august 2004 pe subdomeniu concurs.alter-ego.ro dadeam drumul la un proiect care avea sa fie samanta a ceea ce se vede acum. Era vorba despre un concurs de cultura generala cu premii dezvoltat in PHP & MySql: iti faceai cont si zilnic aveai de raspuns la 3 intrebari de cultura generala, pentru a preveni incercarile de fraudare fiecarui concurent ii erau servite in mod aleator alte intrebari dintr-un numar de peste 10.000 de intrebari de cultura generala. Premiile, acum par destul de modeste, constau in carti, filme pe dvd si diverse gadgeturi. Pentru a acorda premiile am cautat sponsori si de-a lungul anilor am avut aproximativ 50 de sponsori: edituri, librarii online, magazinul Diverta, etc.

In 23 mai 2005 cumparam domeniul concurs.biz mutand tot ce tinea de concurs.alter-ego.ro pe domeniu propriu. In acelasi timp am observat ca exista diverse site-uri ce organizeaza concursuri cu premii si am creat o pagina separata in care listam cu un simplu text cu link de genul Castiga o/un… in functie de ce premiu se oferea. La inceput au fost 10 astfel de concursuri, apoi numarul acestora au inceput sa creasca incet dar sigur ajungand in situatia de a avea o lista de aproximativ de 100 de concursuri active (aveam grija sa actualizez constant lista).

Dupa 2 ani de la lansarea concurs.biz, in mai 2007, m-am trezit ca un baiat destept mi-a copiat la indigo ideea listei de concursuri. Si nu doar ideea ci pur si simplu cand apucam eu sa adaug un nou concurs ma trezeam ca apare si pe celalalt site care fie vorba intre noi era concurenta neloiala. Datorita acestei situatii, plus ca era destul de dificil sa gestionezi o lista de peste 100 de concursuri in continua crestere am luat decizia sa fac ceva mai mult decat o lista si 29 octombrie 2007 WordPress s-a dovedit a fi cea mai buna solutie pentru a-mi transpune noua idee in practica. Asa a aparut un proiect in proiect, total independent de concursul de cultura generala, singura tangenta fiind hostingul comun noul proiect fiind gazduit intr-un folder concurs.biz/concursuri/.

La sfarsitul lunii mai 2008, in mai putin de 9 luni, erau listate in jur de 1.000 de concursuri si ajunsesem la un record in materie de trafic numarul celor care au accesat site-ul in luna mai 2008 fiind de peste 37.000 de vizitatori. Pe 1 aprilie 2008 a mai aparut inca un site de concursuri care la fel ca vechiul meu musteriu a inceput sa se inspire din munca mea de cautare a concursurilor online. In aceste conditii aveam nevoie de o noua haina si pe 9 iunie 2008 mutam proiectul de concursuri online pe domeniu propriu concursuri.biz

Ce-a urmat de atunci e istorie si imi place sa cred ca site-ul de Concursuri Online este numarul unu pe piata. Astfel se apropie incet dar sigur de pragul de 100.000 de vizitatori lunar, maximul de audienta fiind aproximativ 6.000 de vizitatori pe zi. Exista un numar de peste 8.000 de abonati la newsletter si la momentul de fata sunt adaugate lunar in medie cam 1.000 de concursuri noi. Iar timpul mediu petrecut pe site de catre un vizitator este de aproximativ 400 de secunde.

Imbatati de mirajul ca unul munceste si zece mananca au aparut astfel de site-uri de concursuri online ca ciupercile dupa ploaie. Eu am identificat pana acum de-a lungul timpului peste 25 de astfel de site-uri care au impresia ca daca nu fac altceva decat sa se inpire din munca mea vor avea acelasi succes. Este doar o iluzie si unii deja au tras pe dreapta pentru ca incerc prin orice mijloace sa-mi apar munca de cercetare pe care o fac zi de zi pentru a pune la dispozitia tuturor cele mai noi concursuri online.

The End ! Sper ca va placut scurta mea istorisire !

15 comentarii la „Concursuri Online – scurt istoric”

    • Multumesc ! Idei am destule dar nu am timpul necesar si capacitatea de a le gestiona pe toate… si oameni care sa se implice nu sunt pentru ca lumea vrea rezultate imediate…

    • Nu aceasta e ideea, as fi bucuros ca sa existe doua start-up-uri pentru ca astfel ai fi motivat sa inventezi tot timpul ceva noua, dar asa cum spuneam si in comentariul precedent buba e ca oamenii vor ca azi sa investeasca si maine sa curga banii…

    • Multumesc ! Am incercat sa redau doar esentialul, ca detaliile sunt mult prea multe 🙂 Sa speram ca va fi atat de mare acest proiect incat voi avea pietitori la el….

  1. Felicitari pentru ceea ce faci. Am castigat cateva premii (mici, dar tot premii moca sunt 😛 ) datorita site-ului tau. Multumesc! 😉

  2. 1. felicitari pentru concursuri online. In calitate de viitor jucator online, voi deveni un vizitator fidel al acestui site.

    2. un proiect trebuie sa aiba in spate si un manual de identitate ascuns privirilor iscoditoare. google au demonstrat ca poti fi discret la vedere 🙂 voi mai reveni pe aceasta tema

    • Merci ! In cazul Google nu stiu daca e vorba de discretie sau de altceva… de obicei imi face placere sa-mi promovez proiectele !

  3. ideea este ca manualul de identitate sa contina „ceva” care particularizeaza proiectul, ceva care nu trebuie facut public; proiectul e cel care necesita promovare si nu acel „ceva”

    google exact asta a facut – au devenit cei mai tari, dar nimeni nu le cunoaste algoritmul

Comentariile sunt închise.