Facebook, VIP-urile si furtul de identitate

Nu mai e un secret pentru nimeni cred, ca Facebook a devenit locul de joaca al multor internauti indiferent ca sunt romani sau de alta natie.

Oamenii incearca sa socializeze intr-un fel sau altul… nu stiu in ce masura reusesc pentru ca aproape orice site incearca sa-si faca simtita prezenta pe Facebook si sa acapareze cat mai multi fani. Iar daca ajungi sa-ti pui mintea cu toate sugestiile pe care le primesti ajungi ca numarul prietenilor sa fie mai mic decat numarul paginilor la care esti fan.

Aceasta n-ar fi o problema daca stii sa spui nu, sa fii selectiv in ceea ce priveste invitatiile/sugestiile primite si daca stii sa-ti gestionezi preferintele si prioritatile in materie de Facebook. Problemele apar atunci cand incerci sa urmaresti o anumita vedeta de pe plaiurile mioritice pe Facebook pentru ca exista mari sanse ca vedeta respectiva sa n-aiba nici in clin nici in maneca cu platforma de socializare Facebook si totusi cineva sa-i foloseasca identitatea.

Prin primavara Dan Otil semnala pe blogul sau faptul ca cineva-i foloseste identitatea pe Facebook, astazi cautandu-l pe Mircea Badea pe Facebook am avut surpriza sa descopar 3 conturi cu numele de Mircea Badea (din care 2 au peste 30.000, respectiv peste 40.000 de fani) si ma indoiesc ca personajul nostru sufera in asa hal de sindromul personalitatilor multiple.

N-am stat sa caut alte vedete autohtone pe Facebook dar tin sa cred, sa fiu convins in proportie de peste 75%, ca multe vedete romanesti sunt victime ale furtului de identitate pe Facebook. Si la un moment dat acele vedete o sa se trezeasca citate de nu stiu ce fituica de mondenitati ce vor lua de bune contul de Facebook folosit de impostori in numele altcuiva din motive pe care n-am nici chef si nici timp sa le discut aici.

Asa ca aveti grija, daca nu sunteti vedeta sa nu ajungeti asa ceva pe Facebook, desi e putin probabil ca cineva sa fie interesat sa va foloseasca identitatea, nu-i exclus sa se intample…

2 comentarii la „Facebook, VIP-urile si furtul de identitate”

  1. Eu unul recunosc ca nu prea am inteles niciodata ce e cu Facebookul asta. Chiar nu-i vad rostul…

    • Rostul e sa pierzi timpul pe el 🙂 Doar e socializare, nu ? Dar folosit cu cap cred ca poate ajuta in anumite privinte…

Comentariile sunt închise.