Nedumerire de week-end: pretul pe metru patrat la apartamente

Cu toate ca e criza din cand in cand mai rasfoiesc ofertele imobiliare cu speranta ca intr-o zi voi gasi un acoperis deasupra capului care sa fie al meu si numai al meu.

Practic sunt convins ca e mai avantajos acum sa platesti chiria unui apartament decat ratele la banca pentru a avea un astfel de apartament dar totusi trebuie sa recunosc ca simtul proprietatii tipic zonei balcanice inca nu s-a atrofiat… doar il tin in frau ca sa nu o ia la galop.

Si nu e prima oara cand descopar ca in oferte apare componenta numita pret pe metru patrat folosita oarecum fara discernamant caci nu are uniformitate si de aici lipsa de utilitate a unei astfel de informatii.

Asa ca nu te bucura daca gasesti apartamente noi de vanzare la care metru patrat este de 500 de euro, nu ti-a pus Dumnezeu mana in cap ci acele apartamente sunt la rosu, nu la cheie. Iar un apartament la rosu inseamna doar niste pereti de beton + caramida, un spatiu care nu este deloc compartimentat, nu are nici usa, nici geamuri, nici instalatie electrica, nici instalatii sanitare… absolut nimic. E ca in coliba unchiului Tom… ba chiar mai rau…

Daca in oferta scrie ca apartamentul este livrat la cheie si ti se pare in regula pretul pe metru patrat mai uita-te cu atentie la o chestie sau intreaba inainte de a-ti freca mainile de bucurie: pretul pe metru patrat este pentru suprafata totala utila sau pentru suprafata totala construita caci s-ar putea ca socotelile din targ sa nu se potriveasca cu cele de acasa si sa descoperi ca locuinta la care ai visat costa de fapt cu 25% – 30% mai mult decat ai estimat.

Cum n-am chef sa mai fac sapaturi poate-mi explica si mie cineva cum trebuie folosita corect notiunea de pret pe metru patrat pentru a nu crea confuzii… daca exista un consens in acest sens sau fiecare face dupa ureche oferta imobiliara…

Un comentariu la „Nedumerire de week-end: pretul pe metru patrat la apartamente”

  1. Ma depasesc total. Sunt complet pe dinafara. Cel putin cat timp nu am voie sa-mi fac credit la vreo banca pe teritoriul Romaniei ma lipsesc de asa ceva.

Comentariile sunt închise.