Ruperea din context: sport national jurnalistic in Romania

In timp ce-mi faceam de cap cu Sofer de Romania 2 imi atrage atentia o stire (in josul paginii) publicata pe Apropo: Oana Zavoranu crede ca Huidu este dobitoc!

Nimic nou sub soare, doar se stie prea bine ca cei doi sunt precum soarecele cu pisica, dar de plictiseala am dat click sa citesc stirea completa. Pe Apropo asa zisa stire era doar o introducere a unui al articol publicat pe ShowBiz si pentru ca nu-mi satisfacusem curiozitatea intelectuala am dat click mai departe ajungand pe ShowBiz unde printre altele citesc:

Eu am facut intamplator schi de performanta, de la 8 la 12 ani. Eram talentata si promiteam in acest sport. Bineinteles, neexistand o deschidere extraordinar de mare cu privire la sportul asta in Romania, am decis sa continui cu scoala. Sportul asta nu poate fi facut de orice prost. Are si el mandria lui si nu poate orice dobitoc, orice cretin sa-l faca.

Din textul integral orice jurnalist dobitoc poate sa inteleaga ca Buzuka face referire la propria-i persoana: eu personal am inteles ca Oana Zavoranu a fost mult prea dobitoaca si cretina pentru a practica sportul alb si uite-asa a ajuns in ShowBiz.

Dar jurnalistii nostri au nevoie de audienta cu orice pret, si atunci ce fac ? Interpreteaza si scot ideea din context si uite-asa facem stiri de senzatie care, culmea, sunt preluate de redactii intregi fara a fi analizate catusi de putin.

Nu sunt neaparat aparatorul lui Serban Huidu, simpatic pana la un anumit punct cand… devine totusi arogant mai mult decat e cazul. Dar cand vine vorba de Oana Zavoranu, ca fie vorba intre noi ar surclasa orice participanta la Miss Pitzipoanca, sa fiu in locul celor ce se pretind a fi jurnalisti, m-as gandi de doua-trei ori inainte de a sta de vorba cu ea. Aceasta in situatia in care acel interviu a fost real si nu inventat de catre vreun jurnalist in goana dupa audienta… in Romania orice e posibil…