Sunteti pro sau contra avortului ?

Daca fiecare roman ar trebui sa raspunda la aceasta intrebare in mod cert balanta ar inclina impotriva avortului. Si tind sa cred ca procentul celor care raspund ca sunt contra avortului ar fi cel putin dublu decat cei care sustin avortul.

In realitate lucrurile stau putin altfel… putin mai grav: numarul sarcinilor intrerupte prin avort voluntar este incomparabil mai mare decat numarul nasterilor.  De ce la nivel declarativ suntem impotriva avortului, iar in practica lucrurile iau o pozitie diferita cu 180 de grade ? Veti fi tentati sa spuneti ca de vina e esantionul pe care se face sondajul pentru ca barbatii sunt cei care preseaza sa faca femeile avort. Dar chiar daca am lua in parte femeile si barbatii, rezultatele sondajului nu ar fi diferite fata de cel aplicat unitar: si pentru barbati si pentru femei raspunsul majoritatii ar fi impotriva avortului.

Si atunci unde este buba ? Daca esti impotriva avortului inseamna ca atunci cand ramai insarcinata o faci in deplina cunostinta de cauza. Exceptie fac doar cazurile in care femeia este violata si ramane insarcinata, atunci chiar ca lucrurile au iesit de sub control si trebuie facut ceva. Altfel exista atatea metode contraceptive, exista 1.001 moduri de a evita sa ramai insarcinata… dar daca faci sex neprotejat asuma-ti riscurile…

Nu dati vina pe lipsa educatie, ea n-ar trebui sa mai fie o scuza caci nu mai suntem pe vremea bunicilor…

7 comentarii la „Sunteti pro sau contra avortului ?”

  1. Eu sunt pro avort atunci cand trebuie. Atunci cand situatia o cere. Asa cum spuneai in situatii de viol si altele asemanatoare. Si ca exemplu, o sa dau un caz al unei cunostinte. Cand a ramas insarcinata bucurie mare. Dar doctorii i-au spus ca daca pastreaza sarcina, va muri si ea si copilul. Daca face avort, va supravietui ea si poate incerca din nou. Spunea ca ea vrea copilul, ca ar face orice. Pana la urma a avortat, abia cand doctorii au convins-o ca poate ramane din nou insarcinata si poate naste un copil sanatos.

  2. sunt contra avortului indiferent de circumstante…mai ales in cazul violului; ce vina are copilul pentru viol? de ce sa condamnam la moarte o fiinta nevinovata? eu zic ca nu sunt motive pentru a avorta; sa luam un exemplu din viata de fiecare zi: sa zicema ca baiatul sau fata noastra are cancer, sau isi pierde un membru, sau mai multe, sau are leucemie… ce facem, il condamnam la moarte? o sa spuneti: „pai nu e totuna!!!!” ei bine, eu va spun ca e acelasi lucru, suferinta e aceeasi… un embrion nu este doar un rinichi pe care il scoatem cand e bolnav si nu mai avem ce face cu el, un embrion are inima, creier si organe ca o adevarata fiinta, doar ca este o fiinta umana… si cred ca are dreptul la viata ca si noi… ar trebui interzis avortul cum a fost interzisa pedeapsa capitala! e cea mai oribila crima, sa condamni la moarte o fiinta care nu are aparare…

  3. Sînt pro avort și mă întreb cum ai ajuns la estimarea cantitativă despre 2 contra la 1 pro. Ai gasit cifrele publicate undeva? Le-ai emis pe baza… inuitiei?

Comentariile sunt închise.