Timpul, inamicul public numărul unu

Nu știu cum sunt alții dar eu încep să simt lipsa tot mai acută a timpului. Pur și simplu simt că timpul nu-mi mai ajunge pentru ceea ce vreau să fac, și în mod special pentru ceea ce trebuie să fac. Mă trezesc dimineața având în plan să fac anumite lucruri și ajung să descopăr seara că n-am reușit să duc la bun sfârșit ceea ce mi-am propus. Sper să fie doar o situație de moment, sper să fie doar un vârf în care sunt extrem de ocupat și timpul nu-mi ajunge, altfel o să ajung să muncesc non-stop.

Poate că lipsa timpului se datorează și crizei cu care suntem inoculați la nivel intelectual: acum trebuie să muncim mai mult decât munceam înainte pentru a beneficia de aceleași satisfacții materiale și financiare și cu toate acestea ziua are tot 24 de ore, iar programul de lucru este oficial tot de 8 ore căci neoficial ajung să muncesc… mai mult de 12 ore zilnic.

Sper ca lipsa timpului să nu fie doar începutul unei stări de oboseală cronică, surmenaj sau alte prostii de genul acesta. Căci în acest caz nu mai este vorba de timp ci de randamentul pe care îl am în activitățile de zi cu zi: timpul alocat aceleiași activități va crește direct proporțional cu starea de oboseală și vei ajunge să nu mai faci față. Totuși îmi doresc să cred că e doar o perioadă mai încărcată căci n-am chef de suplimente nutritive de genul: lecitină,multi-vitamine, multi-minerale, ceaiuri anti-stres, etc. N-am chef, de fapt n-am timp, nici măcar de o săptămână de relaxare departe de tot ce înseamnă obligații de serviciu.

Și ca și cum toate preocupările mele zilnice nu mi-ar fi fost de ajuns mi-am m-ai lansat și acest blog personal care-mi răpește, dacă vreau să fiu consecvent, cel puțin 15 minute zilnic… sau poate cine știe, poate nu văd jumătatea plină a paharului, blogul nefiind o sursă de stres ci de relaxare, sau cel puțin un mijloc de refulare…

3 comentarii la „Timpul, inamicul public numărul unu”

  1. Sunt de vina mai multi factori,mie mi se intampla sa nu-mi dau seama exact care sunt prioritatile,de multe ori raman multe nefacute,dar…am timp liber!E drept,acum am mai mult timp liber,dar cand ma intorc la munca,atunci va fi mai usor,macar stiu ce am de facut!
    Toate cele bune!
    PS:daca va retrocedati podul…pe unde mai circulam?

    • Astia cu podul sunt putin plecati de acasa… sub pod este si calea ferata… ce vor ? Sa mute si calea ferata prin masivul Postavarul ? In alta ordine de idei terenul de acolo nu-i bun de nimic: nici de agricultura, nici de constructii, de nimic… dar cred ca oamenii spera la o intelegere, ceva de genul unor despagubiri de 1 milion de euro…

  2. Oricum,parca ei spuneau ca e pasune!Eu zic ca de fapt vina e 100% a Consiliului local si respectivii proprietari nu fac decat sa profite,eu,personal le dau dreptate!

Comentariile sunt închise.