Trackback Spam

De vreo 2-3 zile se intampla un lucru ciudat pe blog: sunt spamat la foc automat prin trackback-uri de catre site-uri de turism favorite fiind articolele despre vacanta, concediu, cazare.

Initial am crezut ca cineva a citat articolul meu pe site-ul cu pricina si am mers sa vad daca ma vorbeste de bine sau nu. Dar pe tot site-ul care cica-mi trimitea trackback n-am gasit nici o referinta la blogul meu.

As fi trecut peste asta daca n-ar fi inceput sa ploua cu astfel de trackback-uri prin care eram invitat sa-mi petrec vacanta in Turcia, Egipt, Grecia si alte locuri din oferta agentiei de turism La Piovra. Insa cand am vrut sa bannez aceasta initiativa am avut o mare supriza: nu gasesc nici un IP si nici altceva care sa ma ajute in aceasta privinta. Treaba pare a fi facuta cu ajutorul unui program care ofera 100% anonimitate spam-erilor.

Astazi de dimineata a aparut un alt muteriu care actioneaza la fel doar ca de data aceasta sunt invitat sa ma cazez in nu stiu ce pensiune din Apuseni. Si n-am altceva de facut decat sa sterg unul cate unul aceste Trackback Spam sau daca cei despre care scriu vor citi aceste randuri se vor opri scap mai ieftin.

7 comentarii la „Trackback Spam”

  1. am setat „regula primului comentariu” – daca ai un comentariu aprobat anterior, comentariul tau este publicat automat; trackback-urile spam ajung automat in spam

  2. Da, acelasi lucru il am si eu. Cred ca imi vin in jur de 10 astfel de comentarii de la o agentie lapiovra sau ceva de genul, care ofera excursii in Turcia. Din cate retin, la mine nu-mi apare ca si trackback, ci doar ca si comentariu ce intra in spam, cu un IP.

  3. Eu am problema asa pe .com de 2-3 luni pe un site de sport. Din fericire insa akismet i-a invatat pe toti pentru ca nici unul nu trece de moderare 🙂 Astia de care zici tu or fi mai noi :))

  4. La mine se intampla sa am „atacuri sustinute” de cate 20-30 de „comentarii” spam. Noroc cu akismetul ca le trece in asteptare daca au mai mult de un link sau daca nu au mai fost publicate comentarii de userul respectiv…

Comentariile sunt închise.