Unable to resolve target system name

Din cand in cand unele site-uri nu mi se incarca si daca nu arde trec mai departe. Daca e vorba de site-urile mele incerc sa vad daca nu sunt probleme cu serverele de gazduire cu siteuptime.com si daca e in regula de obicei se rezolva cu o simpla reconectare la RDS.

Astazi insa un procent semnificativ de site-uri imi apareau ca fiind indisponibile indiferent de ce browser incercam sa folosesc. Verific cu Site Up Time si totul parea in regula, resetez conexiunea la internet si totusi nimic. Dau un Trace Route si… surprize-surprize, un mesaj de eroare pe care-l vedeam pentru prima oara in viata mea:

unable to resolve target system name google.ro

Pun mana pe telefon si sun la RDS, explic problema si dupa multe bla-bla-blauri si verificari primesc nelipsita replica: daca sunteti conectat prin router nu va putem oferi suport, conectati-va direct si reveniti.

OK ! Le inteleg politica desi uneori mai dau peste baieti care stiu sa descalceasca problemele chiar si in cazul unui router, fara sa fiu nevoie sa bag cablu de retea in laptop. Intru pe direct, ma conectez dar ti-ai gasit sa mearga ? Acelasi mesaj care incepuse deja sa ma bantuie: unable to resolve target system name google.ro

Si intr-un moment de inspiratie/transpiratie imi vine in minte solutia: OpenDNS… modific setarile DNS si toate site-urile devin disponibile ca prin minune. Insa din experienta mea la folosirea OpenDNS viteza de acces la internet imi scade simtitor (altii au spus ca le creste, nu-i contrazic dar la mine asta se intampla: scade).

Sun iarasi la RDS si le spun unde-i buba, le dictez DNS-urile pe care le aveam setate, imi ofera alta alternativa de setari DNS, insa dupa ce le-am folosit am descoperit ca problema a ramas nerezolvata.

Acum folosesc OpenDNS si ma intreb unde e problema ? Daca gasesc o solutie, alta decat cea de acum, si o explicatie revin cu un update.

2 comentarii la „Unable to resolve target system name”

  1. e de la ei; in urma cu doua luni cei din zona mea (tot RDS) sau jucat la setarile DNS de imi venea sa turbez; am inteles ca in aceasta breasla, cel care pleaca suparat modifica starea unei setari mai deosebite cu efect intarziat.

Comentariile sunt închise.