Site-ul zilei: 2Parale – marketing bazat de performanta

Cred ca o mare parte din cei care si-au facut blog au facut-o dintr-un singur motiv: au auzit umbland vorba prin trag ca din blog se pot face bani… cat de multi depinde de fiecare… insa cam toti cei care au plecat de la premiza aceasta au fost dezamagiti destul de curand pentru ca banii nu vin atat de repede sau atat de usor pe cat si-au imaginat.

Totusi speranta moare ultima si cine persevereaza nu are decat de castigat, cu o singura conditie: sa nu persevereze pe calea gresita si sa invete din propriile greseli….

Nu o sa va dezvalui secrete despre cum s faci bani pe internet pentru ca asa ceva nu exista. Nu o sa va vorbesc despre alternativele de monetizare a blogului, ci o sa va vorbesc de o alternativa de monetizare a blogului si anume marketingul afiliat.

Sunt multe site-uri de comert online care ofera posibilitati de afiliere, insa mie mi-a atras atentia o platforma de marketing afiliat numita foarte sugestiv 2Parale: prin inregistrarea pe acest site aveti posibilitatea de a opta pentru una sau mai multe campanii de afiliere care sunt disponibile pe site. Momentan pe site sunt inregistrati 18 furnizori care ofera comisioane cuprinse intre 1% si 25% din valoarea produsului vandut plecand de la blogul tau.

Atentie ! Faptul ca subscrii la toate campaniile fara nici un fel de discernamant nu reprezinta o garantie ca vei castiga de pe urma acestora. Daca tu scrii pe blog despre animale de companie n-ai nici o sansa cu o campanie in care se vand componente de calculator sau echipamente sportive. De asemenea inainte de a te lansa cu capul in fata intr-o astfel de campanie este bine sa-ti cunosti publicul care te citeste: daca publicul tau tinta sunt adolescentii este putin probabil ca sistemul afiliat sa-ti aduca venituri de pe urma blogului.

Marketingul afiliat se prea poate sa nu se potriveasca blogului tau dar daca exista catusi de putine sanse sa dea rezultate trebuie sa ai destul fler ca sa stii ce campanii ti se potrivesc.

Ceea ce-mi place la site-ul 2Parale este ideea in sine, ceea ce nu-mi place este faptul ca nu este suficient de promovat. Sau poate exista o oarecare retinere din partea furnizorilor in a-l folosi. In momentul de fata cred ca vanzarile de carte ar putea sa beneficieze cel mai mult de pe urma acestuia si aceasta din 2 motive: comisioanele ar putea fi undeva intre 25%-35% si cartea reprezinta inca cel mai vandut produs online din Romania.

M-am inscris si eu pe 2Parale dar nu cu acest blog ci cu un alt site despre cred ca are mai multe sanse sa atraga atentia unui anumit public tinta. Mi-am propus sa-l testez 30 de zile si daca da rezultate incurajatoare sa continui. Revin cu impresii dupa ce testez sistemul de afiliere oferit de 2Parale.

3 comentarii la „Site-ul zilei: 2Parale – marketing bazat de performanta”

  1. Cele mai ok afilieri oferite (dar refuzate, din motive de mentinere a blogului curat) au venit de la oameni care-mi citeau de ceva vreme blogul si observasera o baza de cititori fideli => Credibilitatea bate traficul in potentialele castiguri

    • Corect spus, cam asa ceva spun si eu de ceva vreme incoace: 100 de cititori fideli valoreaza mai mult decat 1.000 de vizitatori ajunsi accidental pe blog. Mai ramane sa-ti cunosti profilul celor care te citesc daca ai intentia sa transformi blogul intr-un instrument de marketing… Iar daca chiar vrei sa integrezi reclama in blog o poti face elegant fara a fi intruziv si fara a risca sa fii acuzat de cititori ca „te-ai vandut”…

Comentariile sunt închise.