e-Romania sau e-Criza ?!

Cica guvernul a abrobat alocarea a 500 milioane de euro pentru un site… proiectul se numeste e-Romania doar ca privind la cifra cu 8 zerouri iti vine sa te intrebi daca e-Criza in Romania sau a inebunit lupul (guvernul) ?!

500.000.000 de euro pentru un site…  de parca e-Romania va face concurenta lui Google… Astfel va fi instalat cate un server in fiecare judet si va fi monitorizata la sange activitatea oricarui roman ca sa stie tandemul BB (Basescu-Boc) de cate ori mancam pe zi, de cate ori bem apa, de cate ori mergem la toaleta, cat de des facem sex si cu cine, de cate ori injuram guvernul, s.a.m.d.

Ultima chestie cu monitorizarea e doar o aberatie personala insa nu e nevoie sa te gandesti prea multi ca sa-ti dai seama ca tara arde si baba se piaptana pentru ca nu vad ce anume ar justifica cheltuirea acestei sume colosale cu toate ca Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale incearca sa ne minta frumos promitandu-ne marea cu sare: cica cu o astfel de investitie (spalare de bani) o sa scapam de birocratie, nu o sa mai fie nevoie sa fim umiliti umbland pe la 1001 ghisee pentru a ne rezolva o problema, vom plati taxele si impozitele cu un singur click. Va fi eradicata evaziunea fiscala pentru ca firmele vor fi obligate sa foloseasca sistemul electronic de facturare e-Romania si guvernul va sti tot ce misca in tara asta. Bla, Bla, Bla… SF in toata regula…

Nu insist cu mai multe argumente pentru ca e la mintea cocosului ca e ceva putred la mijloc, vreau doar sa mai spun ca nu m-ar mira ca acesti bani sa fie cheltuiti pe hartie si in realitate ei sa dispara intr-o imensa gaura neagra fara a avea vreodata parte de mult trambitatul portal e-Romania.

Spun aceasta pentru ca in urma cu cativa ani am muncit pe branci pentru a prezenta cea mai buna varianta de site a unei agentii de stat din Romania, site ce avea sa fie finantat din bani primiti de la Uniunea Europeana. Proiectul castigator avea sa fie ales prin licitatie in functie de pret, timp de executie, facilitati portal, etc. Intamplator, sau nu, am castigat licitatia pentru pretul de 100.000 RON (un miliard de lei vechi) doar ca dupa ce s-a trecut de procedura birocratica nimeni n-a mai vazut nici un ban si binenteles ca firma la care lucram nu a mai realizat site-ul cu pricina.

La cateva luni, cel mult un an, am descoperit ca agentia cu pricina avea un nou site facut de o agentie de webdesign care nici macar nu a participat la licitatie. Nu ma intrebati ce s-a intamplat ca nu stiu, insa pot presupune ca dupa ce s-au incasat banii de la Uniunea Europeana pe documentatia realizata in urma licitatiei acestia s-au impartit frateste intre baietii destepti

Si probabil asa se va intampla si cu e-Romania: banii vor fi alocati, contribuabilul va plati constiincios, costurile vor fi umflate de te ia cu ameteli si rezultatul va fi ceva ce se putea realiza cu un buget de cel mult 50.000 de euro.

Restul e doar can-can ca doar traim intr-o tara balcanica numita Romania…

6 comentarii la „e-Romania sau e-Criza ?!”

  1. Incredibil! Nici nu am ce sa mai comentez, insa cel mai trist e ca nu ma mira deloc chestia asta. Traim intr-o lume anormala.

Comentariile sunt închise.