Windows 7 cu reducere 90%, o idee pentru reduceri colective

De cand au aparut site-urile de reduceri/cumparaturi colective le-am tot luat pe toate la rand cu speranta ca poate-poate voi pune mana pe un chilipir.

Din pacate insa nimic dar absolut nimic din oferta reducerilor colective nu m-a satisfacut si rand pe rand m-am dezabonat de la newsletter-ul acestora. Ca dupa ce am dat dezabonare/unsubscribe n-am fost bagat in seama de unii, ba mai mult m-am trezit ca primesc oferte si de la cei la care nu m-am inscris, sau ca unii profita de naivitatea utilizatorilor si trimit oferta cu adresele de e-mail la vedere, e cu totul alta poveste.

Citește mai mult

Windows 7 la ceas aniversar

In urma cu un an va spuneam ca Windows 7 a sosit oficial si in Romania, se intampla in 22 octombrie 2009.

Iata ca a trecut deja un an si se cuvine sa-i uram cele cuvenite: La Multi Ani si sa fie cel putin la fel de longeviv si utilizat ca Windows XP. Spun aceasta dintr-o perspectiva personala pentru ca urasc schimbarea, mai ales cand vine vorba de sistemele de operare.

Cu ocazia implinirii unui anisor de Windows 7 Microsoft a publicat cateva date interesante:

Citește mai mult

BitDefender la liber

Dupa ce BitDefender mi-a pus asteptarile pe bigudiuri, lucru de care am scris in articolul Promovare BitDefender, sau cum sa-ti dai cu firma in cap, vine si spune: luati gratuit si fara limita de descarcari BitDefender Internet Security 2010 cu licenta valabila timp de 6 luni.

Cum e posibil asa ceva? Simplu, intri pe Go4IT descarci antivirusul si let’s go… dar trebuie sa te grabesti ca pe 18 decembrie 2009 se inchide robinetul

Citește mai mult

Promovare BitDefender, sau cum sa-ti dai cu firma in cap

In urma cu vreo luna se lansa BitDefender 2010, solutie antivirus romaneasca destul de controversata pentru mine: unii lauda BitDefendar ca ar fi cea mai buna solutie de a-ti proteja calculatorul impotriva virusilor informatici si a altor ganganii din mediul virtual, insa din experienta proprie si personala am tras concluzia ca exista solutii alternative gratuite si cel putin la fel de eficiente.

In primul rand ceea ce nu m-a atras la BitDefender a fost faptul ca manca enorm de multe resurse, atat de multe ca uneori se bloca calculatorul sau in timp ce el isi facea treaba eu puteam sa fac cu totul altceva numai sa nu fie legat de calculator. Apoi fiind abonat la revista XtremPC, daca doream sa folosesc BitDefender pe post de antivirus trebuie sa bag in fiecare luna codul corespunzator care se gasea in paginile revistei, dupa a doua luna am renuntat sa mai folosesc BitDefender.

Citește mai mult

Windows 7 a sosit oficial si in Romania

De astazi, 22 octombrie 2009, Windows 7 a fost lansat pe piata si poate fi achizitionat de la eMag, MarketOnline si probabil mai sunt si altii dar deocamdata pe acestia i-am identificat pana acum.

Windows 7 isi propune sa spele pacatele Windows Vista si sa inlocuiasca vechiul Windows XP, dar spre deosebire de volumul imens de publicitate de care a beneficiat lansarea Windows Vista, lansarea Windows 7 mi se pare destul de palida din punctul de vedere a volumului de publicitate.

Citește mai mult

Linux nu-i bau-bau…

Nu mi-e frica, nu-mie frica de bau-bau… Nu mi-e frica, nu-mie frica de bau-bau… (n-am dat in mintea copiilor stati linistiti si cititi mai departe).

Trebuie sa precizez din start ca nu sunt fan Linux sau fan Windows (le folosesc pe amandoua si-si fac treaba fiecare), dar nici profan in materie de sisteme de operare… totusi blogosfera inca vuieste pe tema Fii destept: Windows vs. Linux, ba mai mult a inceput sa dea in clocot pentru ca s-au aprins prea multe spirite si ma vad nevoit sa pun punctul pe I din punctul meu de vedere.

Citește mai mult

Fii destept: Windows vs. Linux

Exact peste o luna, in 22 octombrie 2009, Windows 7 va fi lansat oficial in Romania si in intreaga lume.  Legat de aceasta lansare Microsoft desfasoara o campanie intitulata „Fii destept !” care promoveaza ideea achizitionarii de calculatoare cu sistem de operare preinstalat.

Ei bine aceasta campanie a aprins spiritele in blogosfera impartind-o practic in doua: o tabara sustine Windows, cealalta tabara sustine Linux. Nimic rau in aceasta, fiecare are libertatea de a alege, insa modul de argumentare in a sustine un sistem de operare care sa ruleze pe calculatorul fiecaruia este unul tipic romaneasca: romanul se pricepe la toate, este specialist in materie de Linux sau in materie de Windows si parera sa inseamna adevarul absolut. Ceilalti n-au dreptul la un argument, iar daca au curajul sa o faca pe baza unor experiente personale trebuie sa fie pregatiti pentru un potop de injurii.

Citește mai mult

Nero 9 – Free Version

Daca iei la intamplare 10 persoane care au de ceva timp un calculator si le intrebi ce program folosesc pentru a scrie cd-uri sau dvd-uri, daca nu toti cel putin 7-9 iti vor raspunde ca folosesc Nero. Acest program de scris cd-uri si dvd-uri este atat de cunoscut, incat unii cred ca este singura alternativa. E la fel cum unele persoane prin browser nu inteleg decat Internet Explorer.

Dar desi Nero este atat de popular el nu a fost niciodata un program gratuit (de tip freeware), toate versiunile aflate pe calculatoarele romanilor (si nu doar pe ale romanilor) sunt in mare masura versiuni piratate. Din pacate de la o versiune la alta Nero a inglobat tot mai multe functionalitati (conversie fisiere, player media, editare foto/video, etc.) pe langa cele initiale, kitul de instalare a crescut ca Fat-Frumos in basme, la fel crescand si resursele necesarii rularii versiunilor recente ale lui Nero.

Citește mai mult

Windows 7 RC (Release Candidate) disponibil pentru download gratuit pana pe 20 august 2009

Daca nu ati descarcat, instalat si testat inca Windows 7 RC (Release Candidate) o mai puteti face pana in data de 20 august 2009. Astfel puteti testa timp de 6 luni noul sistem de operare inainte de a va decide daca il cumparati sau nu, caci incepand cu 1 martie 2010 calculatoul pe care este instalat Windows 7 RC se va inchide o data la 2 ore  pana pe 1 iunie 2010 cand licenta de utilizare gratuita va expira complet.

Chiar si asa eu zic ca merita sa experimentati Windwos 7 care seamana cu Windows XP dar e ceva mai mult decat acesta, in plus se misca extraordinar de bine chiar si pe calculatoarele cu o configuratie nu prea stralucita, aceasta insemnand ca are nevoie de resurse mult mai rezonabile decat Windows Vista.

Citește mai mult