Romania intre ignoranta, ipocrizie si manipulare

Cineva, nu conteaza cine, a emis ipoteza ca in aceste vremuri tulburi in care se zbate Romania Mugur Isarescu – prim ministru – ar fi solutia pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntam.

A urmat, asa cum era si de asteptat, sondaje in mass-media in care poporul era intrebat ce crede despre aceasta propunere: Este Mugur Isarescu cea mai buna solutie pentru postul de premier ?

Citește mai mult

Cu nasul Geoana la psihiatru

De vreo cateva zile asist amuzat la evolutia omului si politicianului Mircea Geoana care dupa toate aparentele nu-si dezminte apelativul de prostanac cu care l-a cadorisit tatuca Iliescu.

Blogosfera romaneasca, mass-media nationala si internationala au un numitor comun in aceste zile: flacara violeta… sau violet flame in limba lui Shakespeare care a trasformat cu o simpla miscare de bagheta un monstru sacru al politicii romanesti intr-un cadavru ambulant.

Citește mai mult

Cu minciuni, cu pacintele, te facusi vornic, misele

Va mai amintiti miza cu care Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale din 2009 ? Parlament Unicameral

Ei bine, se pare ca dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta Mister President si partidul care l-a sustinut in campania electorala se fac ca ploua… ca doar iarna nu-i ca vara si in campania electorala nu-i ca dupa…

Citește mai mult

Basescule draga, revino-ti maica…

Am impresia ca Basescu s-a imbolnavit de boala vacii nebune si de gripa aviara/porcina ca de la o bucata de vreme s-a indragostit de… Dan Diaconescu si a lui televiziune OTV, supranumita a poporului

Dupa ce a declarat razboi deschis TVR-ului din motive mai mult sau mai putin obscure, presedintele Romaniei a tradat celebrul Golden Blitz pentru sticlele de Murfatlar oferite cu darnicie de sponsorul concursului „Sticla de 1.000.000 de RON”.

Citește mai mult

Dilema cetateanului turmentat cu apa plata

Dupa ce in urma cu mai bine de doua luni in urma scriam ca Guvernul a cazut, poporul oare-a vrut ?! a venit vremea sa va spun ca in sfarsit avem un guvern, un nou guvern care dupa lupte seculare ce-au durat 72 de zile a fost investit de parlament.

Insa paradoxal, sau nu, ma simt exact ca cetateanul turmentat a lui I.L.Caragiale privind la acest nou guvern: pentru mine e cam aceeasi Marie cu o alta palarie, sau mai bine spus (dupa cum ar fi spus Mihai Eminescu) alte voci, aceeasi gama

Citește mai mult

Rezultate alegeri prezidentiale

Exit Poll-urile din turul doi al alegerilor prezidentiale de anul acesta l-au dat castigator drept presedinte al Romaniei pe Mircea Geoana. Traian Basescu se pare ca este cel care a pierdut desi el nu se recunoaste invins si spera ca finalizarea numaratorii voturilor sa intoarca rezultatele in favoarea sa.

Insa indiferent care va fi finalul anuntat de BEC, rezultatele atat de stranse, faptul ca s-a castigat la mustata va trebui sa dea de gandit oricui va ajunge in fotoliul de la Cotroceni.
Va trebui sa dea de gandit pentru ca rezultatele votului ne arata fara echivoc ca avem doua Romanii: una conservatoare, in care statul trebuie sa fie cel care rezolva problemele individului, si una reformatoare, in care statul trebuie sa creeze premisele evolutiei individului pe baza competitivitatii.

Citește mai mult

Exit Poll

Va prezint alaturat, in timp real, rezultatele alegerilor din Romania din data de 6 decembrie 2009: prostanacul boxeaza in coltul rosu; marinarul boxeaza in coltul portocaliu; echipa Romania bunului simt, in coltul galben-albastru, are nesimtirea de a mai face campanie electorala pe Adsense; cetateanul turmentat priveste la acest exit poll poate se decide si el … Citește mai mult

Basescu, Geoana sau Romania ?

Cred ca intrebarea din titlu si-o pune orice roman care si-ar fi dorit ca Romania sa se afle dupa 20 de ani de la caderea comunismului pe o alta treapta in ceea ce priveste dezvoltarea economica si nivelul de trai a populatie decat se afla acum.

Personal imi pun aceasta intrebare pentru ca maine 6 decembrie va trebui sa merg la vot si sa pun stampila pe cineva in care nu mai cred, dar o fac pentru ca nu vreau sa ne intoarcem inapoi in timp cu 20 de ani.

Citește mai mult