Cred ca se implineste o luna de cand CET Brasov a sistat livrarea apei calde catre muritorii de rand.
La inceput s-a crezut ca e vorba doar despre revizia anuala si se spera ca in 2-3 zile vom avea din nou apa calda. Dar a trecut o saptamana, au trecut doua saptamani, iata ca a trecut o luna si pe tevile de apa calda circula numai gandacii de apa. In realitate datoriile CET catre Distrigaz sunt atat de mari incat acesta din urma a sistat furnizarea gazului catre CET, urmand sa fie reluata (furnizarea gazului metan) doar atunci cand aceste datorii sunt platite. Si din cate am inteles de pe la vecini vom primi apa calda doar acele asociatii de locatari care sunt cu platile la zi.
Nu ma deranjeaza sa-mi incalzesc apa ca sa ma spal, nu ma deranjeaza sa fac dusuri reci (in armata le mancam pe paine), dar ma deranjeaza atitudinea unora plecand de la cei care nu-si achita datoriile la utilitati, continuand cu administratia locala sub a carei obladuire isi desfasoara activitatea CET si terminand cu porcii care uita sau pur si simplu nu vor (poate au nasul infundat) sa se mai spele daca nu au apa calda la botul calului.
Pur si simplu m-am saturat sa miroase in lift ca in cocina… prefer sa folosesc scarile decat sa dau nas in nas cu mirosul de transpiratie si rufe nespalate… eu chiar nu inteleg astfel de oameni…
Daca nu vrem sa deranjam pe nimeni in astfel de conditii exista o singura solutie potrivita celor lenesi: asCETismul… sa stea in banca lor si gata…
Pai unde e articolul? Ca nu vad decat reclama la fisuri anale =))
Am inceput sa scriu articolul, a intervenit altceva si din greseala probabil am publicat articolul gol 🙂 se mai intampla…
Mi se pare ciudat rau modul de abordare a asectei crize, de catre autoritatile locale si de catre presa. La noi la Pitesti, cand a intervenit (din aceleasi motive) aceasta problema a apei calde, adica pe 1 iulie abordarea a fost cu totul alta. In primul rand, toata lumea a stiut de ce se opreste apa : pentru ca Termoficare 2000 (asa se numeste societatea) intra in faliment din cauza datoriilor la gaze. Apoi au inceput protestele prin ziare, pe bloguri si in fata Primariei. Asa incat, primarul a trebuit sa-si miste fundul si sa caute o rezolvare. S-a gasit rezolvarea si s-a reluat furnizarea apei calde cam la 2 saptamani de la declansarea crizei. Voi parca ati trai inca pe vremea lui Ceasca.
Banuiesc ca e orasul mai mic si astfel s-a putut rezolva mai usor problema… in Brasov sunt peste 300.000 de locuitori si interes din partea autoritatilor lipsa. N-am stat sa vad cu se manifesta aceasta criza in mass-media locala dar din cate imi dau seama e un subiect care nu merita atentia jurnalistilor… asa ca sunt sanse mari ca pana la venirea iernii Brasovul sa devina o bomba biologica ambulanta… si un focar de nesimtire… daca nu e daja…
Da, Pitestiul e ceva mai mic. Vreo 180 000 de locuitori. Dar si mai „vioi” atunci cand e vorba sa se ia atitudine. Presupun ca ai vazut articolul meu cu acele 2 videoclipuri dedicate problemelor din Pitesti.
Sincer mi-au scapat :(, in ziua aia am fost tinut la propeala de RDS si n-am citit nici un blog… dar imi iau revansa acum…