Anti Internet Explorer 6 – plugin WordPress

Razboiul browserelor continua si este sustinut prin aparitia pluginului WordPress Anti Internet Explorer 6.

Este bine stiut ca versiunile mai vechi de Internet Explorer, cel putin pana la versiunea a 6 – a, nu respecta standardele W3C conform carora o pagina web trebuie sa arate la fel indiferent de browserul folosit pentru navigare. Acesta ar fi doar un singur aspect, dar demn de luat in seama este si faptul ca versiunile mai vechi ale browserelor au brese de securitate care pot pune in pericol calculatorul celui care le foloseste.

Pluginul de fata, o data instalat si activat, detecteaza daca vizitatorii blogului folosesc Internet Explorer 6 (sau o versiune mai veche de Internet Explorer) si le afiseaza un mesaj cu recomandarea de a face un upgrade la ultima versiune de Internet Explorer sau, si mai bine, sa foloseasca un alt browser (Opera, Safari, Firefox sau Chrome).

Ideea pluginului mi se pare utila si desi n-am putut sa-l testez efectiv pentru ca nu am nici o versiune antica de Internet Explorer prin instalarea sa sper sa-mi incurajez cititorii sa treaca macar la o versiune superioara de Internet Explorer. Altfel, din experienta personala le-as recomanda Mozilla Firefox.