Basescu, Geoana sau Romania ?

Cred ca intrebarea din titlu si-o pune orice roman care si-ar fi dorit ca Romania sa se afle dupa 20 de ani de la caderea comunismului pe o alta treapta in ceea ce priveste dezvoltarea economica si nivelul de trai a populatie decat se afla acum.

Personal imi pun aceasta intrebare pentru ca maine 6 decembrie va trebui sa merg la vot si sa pun stampila pe cineva in care nu mai cred, dar o fac pentru ca nu vreau sa ne intoarcem inapoi in timp cu 20 de ani.

Citește mai mult

Guvernul a cazut, poporul oare-a vrut ?!

Guvernul Boc a cazut, cred ca nu mai e un secret pentru nimeni lucrul acesta cand veti citi aceste randuri, dar stau si ma intreb daca noi cei care am votat la alegerile uninominale din toamna anului trecut ne-am dorit acest lucru ?!

Daca nu ne-am dorit caderea guvernului inseamna ca cei pe care i-am desemnat sa ne reprezinte in Parlamentul Romaniei nu reprezinta vointa poporului ci interesul personal sau cel mult a partidului din care fac parte. Personal nu cred ca romanii vad in motiunea de cenzura care a condus la caderea guvernului o victorie a democratie ci mai degraba un moment de instabilitate politica cu final incert. Poate ca exagerez putin dar eu as indrazni sa o numesc revolutie de catifea, pentru ca nu-mi dau seama, nu pot sa concep, ce pot pune mai bun in locul guvernului mazilit prin motiunea de cenzura ?!

Citește mai mult

Paradoxul democratiei in Romania: Birocratia

Printre binefacerile aduse de democratie dupa evenimentele din 1989 se numara si birocratia, un paradox al democratiei in care libertatea de decizie si actiune se transforma prin voia autoritatilor statului (autoritati publice locale) in tergiversare.

Daca ceea ce vrei sa faci este in interes personal cu toate piedicile care ti se pun insisti pana problema este rezolvata, dar daca ceea ce se intreprinde este in beneficiul publicului tergiversarea datorita birocratiei devine un mod de viata mai ales cand statul ca solicitant da nas in nas cu functionarii publici din birouri.

Citește mai mult

Guvernul Romaniei doreste sa ne ingroape de vii

Intai a fost proiectul de lege prin care ne vom pensiona dupa ce am pus mainile pe piept, am scris aici despre faptul ca desi speranta de viata este in Romania de doar 68 de ani guvernul doreste sa impinga limita de varsta pentru pensionare la 70 de ani. A urma apoi impozitarea cu 90%  salariilor bugetarilor care depasesc valoarea de 8.000 lei lunar. Spuneam in acest articol ca mie imi miroase urat toata trebsoara aceasta si ca nu este exclus sa ni se impuna cifre de afaceri maximale peste care vom fi taxati la sange: adica ceva in genul, ai voie la o cifra de afaceri anuala de maxim atatia lei, daca esti competitiv si ai o cifra de afaceri superioara valorii impuse statul ia grosul prin impozitarea a ceea ce depaseste plafonul impus.

Citește mai mult

Cum falimenteaza guvernul economia romaneasca ?

Simplu !!! Cu o ordonanta de urgenta care impune firmelor impozitul minim obligatoriu. Nu conteaza ca firmele au pierderi, nu conteaza ca au in spate cativa zeci de angajati sau poate sute pentru care platesc taxe si impozite reprezentand 60% din salariul net, nu conteaza absolut nimic… platesc sau intra in faliment… in aceste conditii … Citește mai mult

90% impozit pe profit – proiect de lege romanesc

Daca aveti salariu mai mare de 8.000 de lei si sunteti bugetari pregatitiva ca ceea ce depaseste aceasta suma sa fie impozitata cu 90%… adica daca aveti salariu de 9.000 de lei, mia de lei peste plafonul de impozitare va fi impozitata cu 900 de lei. Adica statul iti da cu o mana si iti ia cu doua.

De ce 8.000 de lei plafonul minim ? Pentru ca acesta este salariul presedintelui Romaniei si chiar daca in fruntea tarii ajunge la un moment dat un semi-doct tu care te afli intr-un post cheie si ai o responsabilitate enorma pe umarii tai (exista si astfel de cazuri) dintr-un salariu de 18.000 de lei pe statul de plata vei primi in mana doar 9.000 de lei pentru ca din cei 10.000 lei aflat peste plafonul minim de impozitare statul va retine la bugetul consolidat 9.000 lei. Frumos nu ? Interesant exercitiu de democratie…

Citește mai mult

Paradoxurile democratiei in Romania

Romania a devenit precum America, tara tuturor posibilitatilor, dar doar in sensul rau al cuvantului. De ce spun asta  ? Pentru ca in timp ce-mi vedeam astazi de treaba de zi cu zi, primesc pe e-mail o stire care sfideaza orice logica dar mai ales bunul simt. Eu as numi aceasta chestiune ca fiind „paradoxurile democratiei in Romania” : varsta minima de pensionare in Romania este de 70 de ani desi speranta de viata este de doar 68 de ani. Mai respirati ? Sunteti in picioare ? Nu va luat cu ameteli ? Beti mai bine un pahar cu apa…

Citește mai mult