Eschivare, inconsistenta si „succesuri”

Acestea au fost cuvintele de ordine de aseara din emisiunea de la TVR 1 unde s-au intalnit pentru un dialog deschis cei 3 grei care candideaza la fotoliul de presedinte al Romanie.

Mircea Geoana s-a eschivat tot timpul si a incercat sa pozeze in bunul samaritean caruia ii pasa de aproapele sau… dincolo de aparenta m-a convins insa ca odata ajuns presedinte va incerca sa fie un haiduc al ciumei rosii care va lua de la cei ce muncesc si va da la cei care il voteaza si asteapta asistenta sociala din partea statului. Singurul lucru care mi-a placut la Geoana aseara a fost finalul, gestul de a oferi cate un buchet de trandafiri posibilelor prime-doamne, de a-si felicita contra-candidatii si nu in ultimul rand afirmatia: fie ca cel mai bun sa castige…

Crin Antonescu a pozat intr-un crin suav, a incercat sa convinga ca e un om simplu ca noi toti, si-a ales cu grija cuvintele dar discursul sau nu a avut consistenta. Eu personal n-am inteles ce vrea omul acesta si am avut deseori impresia ca vorbeste Emil Constantinescu. Omul pare bine intentionat, dar bunele intentii nu sunt suficiente pentru a reusi in ceea ce ti-ai propus. La un moment dat a devenit zeflemist, as caracteriza acest gest drept nesimtire desi in spatele acestei atitudine se ascunde mai degraba nesiguranta. Finalul nu m-a convins in nici un fel…

Traian Basescu a incercat sa salveze aparentele pozand cand ganditor, cand incruntat, cand sigur pe sine… Nu mi-a placut ca si-a asumat o multime de succesuri care fie n-au avut nimic de-a face cu bunastarea romanilor (ma refer la cele de politica externa), fie roadele eforturilor depuse de altii inaintea sa s-au vazut abia in mandatul sau. Mi-a placut ceea ce a spus legat de viziunea sa privind agricultura romaneasca pentru ca si eu am crezut intotdeauna ca agrigultura trebuie sa fie o ramura foarte importanta a economiei romanesti. Potential exista, dar interesele altora e sa fim piata de desfacere alimentara nu exportatori de alimente.

Exemplele de moralitate date de fiecare dintre ei ascund de fapt pe ce electoratul mizeaza fiecare candidat:
– Mircea Geaona cu patriarhul Daniel tinteste pe cei care inca mai merg la biserica, persoane trecute de prima tinerete si pensionari.
– Crin Antonescu cu Tudor Chirila apeleaza la tineri pentru a-l vota numai ca acestia nu prea merg la vot.
– Traian Basescu a dat ca exemplu de moralitate pe sotia sa, ceea ce ma face sa cred ca mizeaza pe familistii convinsi, pe cei pentru care familia este un reper, un catalizator al vietii sociale.

Insa pe mine ca alegator nu m-au convins nici unul asa ca voi alege sa absentez…

6 comentarii la „Eschivare, inconsistenta si „succesuri””

  1. Păcat că nu participi. Deşi sincer vorbind, eu rămân la aceeaşi poziţie: nu ştiu să se fi dezvoltat vre-o idee concretă în această campanie. Au fost doar lovituri, când bine ţintite, când împrăştiate, dar toate fără absolut nici o noimă.

    • Am fost doar pentru referendum la sectia de votare si m-au lasat sa votez doar pentru referendum… asa ca nu mi-am batut capul sa votez in alb sau sa aplic un vot invalid…

  2. Confruntarea a fost un succes, cred. A aratat Romaniei ce optiuni are. Ca atare nici eu nu voi alege din top3, o sa las soarta sa decida cine va ajunge in turul 2.
    O sa merg totusi la vot pentru ca doar in felul asta pot arata ca NU am votat pentru unul dintre  ei. Altfel, un vot nul nu conteaza nici ca gest dar nici ca statistici. Mai mult de atat, am gasit un mesaj care sa ma reprezinte printre cele ale celorlalti candidati si ca atare pot spune ca am o optiune de care nu-mi va parea rau.

Comentariile sunt închise.