Guvernul Romaniei doreste sa ne ingroape de vii

Intai a fost proiectul de lege prin care ne vom pensiona dupa ce am pus mainile pe piept, am scris aici despre faptul ca desi speranta de viata este in Romania de doar 68 de ani guvernul doreste sa impinga limita de varsta pentru pensionare la 70 de ani. A urma apoi impozitarea cu 90%  salariilor bugetarilor care depasesc valoarea de 8.000 lei lunar. Spuneam in acest articol ca mie imi miroase urat toata trebsoara aceasta si ca nu este exclus sa ni se impuna cifre de afaceri maximale peste care vom fi taxati la sange: adica ceva in genul, ai voie la o cifra de afaceri anuala de maxim atatia lei, daca esti competitiv si ai o cifra de afaceri superioara valorii impuse statul ia grosul prin impozitarea a ceea ce depaseste plafonul impus.

Se pare ca presimtirile mele sau adeverit oarecum. Pentru ca deja s-au aprobat modificarile codului fiscal prin introducerea asa numitului impozit forfetar despre care vorbeam aici. Conceptul impozitului forfetar e faptul ca platesti pentru banii care iti trec prin contabilitate, chiar daca la finaul anului fiscal iesi in pierdere e obligatoriu sa platesti impozit cu toate ca facilitatile pe care ti le ofera statul pentru a face afaceri in Romania tind asimptotic spre zero. Faptul ca oferi cateva zeci, sute sau poate mii de locuri de munca si ca platesti taxele aferente acestora nu conteaza. Faptul ca te mentii pe linia de plutire si hranesti cateva guri in plus nu conteaza, ne-am intors in epoca fanariota, ni se impoziteaza si sangele care ne curge prin vene. Faptul ca majoritatea firmelor romanesti se indreapta spre faliment nu conteaza, guvernul vrea bani la buget pentru a acoperi costurile asistentei sociale a celor care stau degeaba (si din cand in cand merg la vot si-i aleg pe cei care ii tin cu pomeni electorale).

Astazi descopar ca desi platim cu varf si indesat asigurarile sociale de sanatate vom plati de la 1 iulie 2009 orice serviciu medical, de la banala consultatie la medicul de familie pana la cea mai complexa operatie chirurgicala. N-ar fi fost mai la indemana sa se introduca asigurarile medicale private ? Cica aceasta co-plata se vrea a fi o solutie anti-spaga,  dar eu cred ca de fapt e o legalizare a spagii… va mai amintiti ceva de programul pe care s-au cheltuit milioane de euro intitulat „NU da spaga !” ? Care este logica din moment ce guvernul nu doar ca incurajeaza dar pe deasupra incearca sa legalizeze o asemenea practica ?

Nu stiu de ce dar am o presimtire sumbra: vom disparea ca natie mai repede decat ne-am fi asteptat. Cred ca in curand ni se va impozita si moarte si ne vom dori sa nu mai murim pentru a nu le lasa urmasilor nostri povara unei taxe imposibil de platit.

Ei sunt cei pe care i-ati votat !!! I-ati votat pentru ca eu personal am absentat din spirit civic atat la alegerile parlamentare, cat si la alegerile locale. De ce ? Pentru ca n-aveam cu cine… niste tarani in sensul rau al cuvantului cocotati la fraiele puterii… Desteapta-te romane si da-i jos de acolo altfel iti vor lua orice drept elementar… pe cand impozitul pe libertatea de exprimare ?

8 comentarii la „Guvernul Romaniei doreste sa ne ingroape de vii”

  1. ma intreb oare cu cine sa votam? parca toti care ajung acolo uita de unde au plecat si de ce sunt acolo. cred ca mai bine am pune pe episcop sa faca niste slujbe de exorcizare sa le mai vina mintea la cap.
    legea asta cu impozitarea miraculoasa ne aduce la stadiul din 1990 cand tot ce se misca in economie se misca la negru. sincer am o mica firma, vroiam sa investesc in renovarea unei case in scopul cazarii, si sa fac toata chestia asta pe bune, dar vad ca ma strofoc degeaba si nu imi ramane decat sa cazez la negru, asa imi pot scadea si preturile si va fi toata lumea multumita!
    va doresc la toti sa gasiti solutii cat mai bune pentru a face un „bine ” acestui guvern.

    • n-ai cu cine vota, e nevoie de o noua revolutie… e nevoie de o revolta sociala in masa… altfel suntem carne de tun…

  2. Din pacate, Guvernul Romaniei nu este si guvernul romanilor. Este guvernul celor de la putere.
    Off topic : Dumi, o sa te trec la blogroll-ul meu.

    • Bine spus… guvernul nu este si al romanilor… multumesc pentru increderea pe care mi-o acorzi, o sa-ti intorc favoarea doar ca pana acum desi am deja cateva link-uri adaugate in Blogroll nu vrea sa mi le afiseze… ce-i drept nici n-am insistat sa vad unde e buba…

  3. Ii da naiba jos! Romanul e in primul rand prea comod pt asta si daca ii ajunge cutitul la os zice ca mai merge un pic! Si sa zicem ca-i dam jos! pe cine urcam in locul lor? Vreau o (una bucata) optiune si ma duc la vot!

  4. Stimata/e autor al acestui articol (hai sa-i spunem asa), acel spirit civic de care pomeneai are ca rezultat o adunatura de idioti la guvernare. Eu am votat, nu cu cei care sint acum dar asa macar mi-am cistigat dreptul de a comenta. Stind deoparte permiti nulitatilor sa urce pe scara politica si sa ajunga sa ne dirijeze. Personal as sugera ca toti patronii sa faca bine sa refuze sa plateasca toate taxele sa vad ce fac politicienii ne aresteaza pe toti? Dupa citeva luni vor veni in genunchi si atunci poate ne vom putea spune si noi pasurile astfel incit sa ajungem la un compromis care sa ne permita sa avem o viata economica cit de cit normala nu haosul care este acum.

    • Teoria ca teoria dar practica ne omoara… absenteismul la vot tinde sa mearga undeva la 50%-60% si aceasta pentru ca n-ai cu cine vota, chiar si la ultimele alegeri votul uninominal a fost praf in ochii electoratului caci au ajuns in parlament aceleasi persoane ca inainte cu toate ca n-au avut o majoritate in colegiile unde au canditat dar printr-o redistribuire misterioasa a voturilor au ajuns acolo unde s-au perindat de cand democratia de dupa ’89…

      OK ! Patronii nu platesc nici un fel de taxe (nici CAS, nici somaj, nici pensie, nici impozit pe venit/profit, nici impozit forfetar, nici TVA, etc.)… ce credeti ca se va intampla ? Vor iesi sindicatele in strada pentru ca nu se vor mai plati nici pensii, nici ajutoare de somaj si nu se vor mai plati salariile bugetarilor, iar vina nu si-o va asuma guvernul pentru aceasta stare de fapt ci va fi aruncata in carca firmelor private pe motiv ca sunt rau platnice… apoi in alta ordine de idei romanii nu cunosc notiunea de solidaritate, ne plangem cat noua ne este rau dar cand vedem pe cineva la ananghie desi noua ne merge bine si am putea ajuta, nu ne pasa…

Comentariile sunt închise.