… in beneficii bine-nteles. Probabil multi dintre voi au auzit fie pe la stiri, fie de la cunostinte, de practicile mai putin ortodoxe al magazinelor cu profil alimentar sau al producatorilor din industria alimentara. Practici care constau in a obliga angajatii de a primi la „oferta” produsele din galantare sau din depozite care au perioada de valabilitate expirata si nu mai pot fi scoase la vanzare sau puse in circuitul distributiei. Adica, pentru a fi mai clar, umbla vorba prin targ ca angajatii sunt pur si simplu obligati sa cumpere marfa expirata…
Si ce credeti ca se intampla cu marfa astfel distribuita? Probabil ca cel mai adesea ajunge mancare pentru orataniile din curte, sau pomana vecinilor mai putin avuti care se bucura saracii ca ajung sa mai manance o bucata de carne, sau o lingura cu smantana, si de ce nu o gura de ciocolata… Dar atunci cand o mare parte din salariu iti este oferit in produse expirate in cantitati en-gross incerci la randul tau sa comercializezi acele produse si uite asa ajung pe piata produse alimentare cu risc ridicat de imbolnavire pentru populatie… iar daca prin reducere la absurd se ajunge la o epidemie de toxinfectii alimentare, pur si simplu nu ai pe cine da vina… prinde orbul, scoate-i ochii… cam acesta ar fi efortul de a gasi de unde a pornit totul…
Asadar inainte de toate ganditi-va de la cine si ce cumparati, daca e mai ieftin uitati-va de doua ori la perioada de valabilitate caci s-ar putea sa descoperiti ca ati aruncat banii pe fereastra…
… producatorii de produse alimentare, si nu numai, prefera sa li se strice marfa, decat sa scada pretul cand ar observa ca termenul de valabilitate se apropie de final, prefera sa arunce decat sa ofere spre cumpare un produs mai ieftin, tinand cont ca timpul se scurge in defavoarea produsului si chiar al lor. Nu am sa inteleg niciodata de ce nu ar profita de un castig, considerand ca mai putin e mai mult decat nimic…
Ingrijorator ca aceste produse, expirate, da, ajung in casele oamenilor si sunt consumate ca fiind bune:(… Iar vorbim de nepasare, iar vorbim despre faptul ca nu ii pasa nimanui, banul sa iasa…
Daca ar arunca marfa stricata sau expirata ar fi bine, dar unii nu o fac ci o baga pur si simplu pe gatul propriilor angajati, iar acestia din urma incearca sa se descurce cum pot… chiar zilele trecute am pus o eticheta deoparte cu termen de garantie expirat… era vorba despre o atentie primita de cineva de la altcineva care lucreaza in industria alimentara (am prostul obicei sa lecturez etichetele)…