Dilema cetateanului turmentat cu apa plata

Dupa ce in urma cu mai bine de doua luni in urma scriam ca Guvernul a cazut, poporul oare-a vrut ?! a venit vremea sa va spun ca in sfarsit avem un guvern, un nou guvern care dupa lupte seculare ce-au durat 72 de zile a fost investit de parlament.

Insa paradoxal, sau nu, ma simt exact ca cetateanul turmentat a lui I.L.Caragiale privind la acest nou guvern: pentru mine e cam aceeasi Marie cu o alta palarie, sau mai bine spus (dupa cum ar fi spus Mihai Eminescu) alte voci, aceeasi gama

Citește mai mult

Toata lumea se viseaza presedinte…

… altfel nu-mi explic numarul exagerat de mare de candidati la functia suprema in stat de dupa ’89 incoace.

Eu personal n-as avea curajul sa candidez intr-o competitie in care sansele de a fi castigator sunt, nu minime, ci extrem de mici. Iar a face acest gest doar pentru a capata putina notorietate mi se pare de-a dreptul pueril…

Trecand peste acest aspect mi se pare interesant faptul ca unii sunt atat de convinsi de reusita lor incat pur si simplu declara raspicat in mod public ca ei vor castiga detasat aceste alegeri prezidentiale:

Citește mai mult

Traian Basescu nu poate dizolva parlamentul

Coalitia PNL, PSD & Co. poate rasufla usurata: Traian Basescu nu poate dizolva parlamentul in eventualitatea ca ar castiga un nou mandat de presedinte al Romaniei.

Aceasta veste buna vine din partea Curtii Constitutionale care explica cum sta treaba cu dizolvarea parlamentului:

Un preşedinte nu poate dizolva Parlamentul decât dacă această instituţie respinge de două ori, în termen de 60 de zile, formarea unui nou guvern. De asemenea, Constituţia mai spune că preşedintele nu poate dizolva Parlamentul în ultimele şase luni ale mandatului său.

Citește mai mult

Hai sa incalcam putin constitutia

Lui Calin Popescu Tariceanu ii tremura deja nadragii numai gandindu-se ca Traian Basescu va ajunge pentru un nou mandat presedinte al Romaniei si ca va dizolva parlamentul.

Si din cauza acestor temeri umbla cu jalba in protap pe la marile familii politice europene ca sa le convinga ca Traian Basescu ar incalca asfel grav constitutia Romaniei. Constitutie, votata de partidele aflate acum in conflict cu Traian Basescu, care spune negru pe alb ca presedintele tarii poate dizolva parlamentul daca acesta face sexul mare (intelegeti voi ce vreau sa zic).

Citește mai mult

Guvernul a cazut, poporul oare-a vrut ?!

Guvernul Boc a cazut, cred ca nu mai e un secret pentru nimeni lucrul acesta cand veti citi aceste randuri, dar stau si ma intreb daca noi cei care am votat la alegerile uninominale din toamna anului trecut ne-am dorit acest lucru ?!

Daca nu ne-am dorit caderea guvernului inseamna ca cei pe care i-am desemnat sa ne reprezinte in Parlamentul Romaniei nu reprezinta vointa poporului ci interesul personal sau cel mult a partidului din care fac parte. Personal nu cred ca romanii vad in motiunea de cenzura care a condus la caderea guvernului o victorie a democratie ci mai degraba un moment de instabilitate politica cu final incert. Poate ca exagerez putin dar eu as indrazni sa o numesc revolutie de catifea, pentru ca nu-mi dau seama, nu pot sa concep, ce pot pune mai bun in locul guvernului mazilit prin motiunea de cenzura ?!

Citește mai mult

A intrat EBA in Parlamentul European

Ce urmeaza dupa 7 iunie ?! Sa ni se elibereze din farmacii la liber, sau cel mult pe retete compensate, droguri usoare ? Sa se inlocuiasca in programa scolara istoria Romaniei cu istoria Fashion & Shopping ? Nu ne vom mai mandri cu poetul national Eminescu ci cu masuri nationale 90-60-90 ? Orice s-ar intampla, faptul ca EBA ia atitudine (sloganul ei electoral ca independenta) nu ma incalzeste cu nimic pentru ca atitudinea pe care o ia este gresita…

Citește mai mult

Eu cu cine votez ?

Mda !!! Dar eu cu cine votez, ma intreb precum cetateanul turmentat al lui Caragiale ?

Cu PSD-ul nu pot sa votez caci au promis 25.000 de euro romanilor care se intorc in tara dupa ce au muncit prin strainataturi… nu ca mi-ar pasa ca nu si-au tinut promisiunea electorala pentru alegerile parlamentare din toamna lui 2008, m-am obisnuit cu promisiunile neonorate. Ci pentru simplu fapt ca s-au gandit doar la cei din diaspora, nu si la cetateanul de rand care a avut curajul sa-si poarte crucea in tara sa fara sa aleaga sa plece pe meleaguri unde se castiga mai bine… pentru PSD a contat doar cei 2 milioane de romani plecati peste hotare, restul de 18-20 de milioane ramase acasa erau o cantitate neglijabila in programul lor de guvernare in eventualitatea in care ar fi ajuns in parlamentul Romaniei.

Citește mai mult