Ziua europeana fara masina – 22 septembrie 2010

In 4 februarie 2000, comisarul european pentru ecologie, doamna Margot Walstrom, lansa la Bruxelles initiativa „In oras fara automobilul meu” manifestare organizata de-atunci incoace in fiecare an in cadrul evenimentului „Saptamana Mobilitatii Europene” ce are loc in perioada 16 – 22 septembrie.

Pe data de 22 septembrie 2000, aproximativ 800 de orase din 23 de state europene dar si din afara Europei au inchis strazile centrale pentru traficul rutier ca experiment intitulat „Ziua europeana fara transport”, cunoscut si ca „In oras fara automobilul meu”, sau mai simplu „Ziua europeana fara masina”. Astfel 85% din populatia acestor orase au descoperit mersul pe jos, mersul pe bicicleta sau au folosit in locul masinii proprietate personala sau de serviciu, mijloacele de transport in comun.

Citește mai mult

Brasov – oras de vis ?!

Astazi mi-a cazut privirea peste un titlu de presa care spunea ca Brasovul a fost desemnat Orasul de Vis intr-o campanie derulata de cotidianul Evenimentul Zilei de-a lungul mai multor luni.

Teoretic ar trebui sa topai de fericire… as vrea sa-mi urlu fericirea pe strazi… dar nu pot decat sa fiu practic si sa analizez cu luciditate situatia: a spune ca orasul Brasov e un oras de vis parca e putin prea mult spus… si totusi daca e adevarat Brasovul e un oras de vis pentru cei care vin, stau putin si apoi pleaca spre alte meleaguri sau se intorc la casele lor. Insa pentru cei care locuiesc in Brasov visul se poate transforma incet dar sigur intr-o mare dezamagire… ca sa nu exagerez spunand cosmar

Citește mai mult

Site-ul zilei: Norc – street level imaging

Ti-ar place sa face turul virtual al principalelor orase din Romania sau al unor capitale europene din Europa Centrala si de Est ? Si asta toate acestea doar cu un singur click ? Atunci viziteaza site-ul Norc – un site care-ti permite sa ratacesti pe strazile oraselor Bucureşti, Ploieşti şi Valea Prahovei, Constanţa şi litoral, … Citește mai mult