Stiati care este diferenta intre 111 si 112 ? Probabil nu va spune mare lucru, poate doar cu exceptia numarului unic pentru apeluri de urgenta 112 pe care banuiesc ca-l stie multa lume desi nu este exclus sa fie si persoane care inca nu au auzit de el.
Ei bine o prima diferenta intre cele numere e faptul ca 112 este un numar de telefon (stiti voi la ce e bun), iar 111 este un depozit bancar in lei la Banca Transilvania.
Pentru depozitul bancar 111 in 27 aprilie 2009 dobanda a fost de 13,75%, iar dupa 111 zile dobanda a ajuns la 11,25%. Dupa cum se poate vedea avem o scadere a dobanzii cu 2,5% in puncte procentuale.
Astazi e a 112-a zi de la data mentionata mai sus si la acelasi depozit banca a operat o modificare a dobanzii in jos ajungand la valoarea de 10,75%. Adica mai in gluma, mai in serios, diferenta intre 111 si 112 este de 0,5 procente.
Daca pe unii ii sperie acest lucru pe mine ma bucura, caci daca nu ma inseala memoria cam pe aici se situau nivelul dobanzilor la depozite inainte de a intra in criza despre care vorbeste toata lumea. Si aceasta inseamna ca cel putin sectorul financiar-bancar a iesit din criza (sau de vina e scaderea pragului de rezerve minime obligatorii la BNR).
Singurul neajuns e faptul ca dobanzile la credite nu scad in acelasi ritm galopant dar cat timp nu te gandesti sa apelezi la un credit poti dormi linistit.
Nu-mi trebuie credite, asa ca pot dormi linistita.
De voie, de nevoie la un credit tot trebuie sa apelam. Ceea ce este de speriat este faptul ca pe o perioada indelungata, te poti astepta la multe surprize, inclusiv la imposibilitatea de a-ti plati creditul.
Sincer, prefer sa cumpar totul cu banii jos… decat sa platesc mai mult decat face…
Vezi ca nu e totuna „depozit” si „credit”. Nu e acelasi lucru ca dobanda la credit era x la intrarea in „criza” si ca acum e aceeasi dobanda, dar la un depozit. Lamureste-ma ce ai vrut sa spui mai exact!
Am citit si recitit articolul sa vad daca am gresit undeva exprimarea confundand depozitele cu creditele si nu e nimic gresit: spuneam doar ca dobanda oferita pentru depozitele atrase in momentul de fata dupa ce au atins un maxim in luna ianuarie 2009 au coborat revenind la nivelul perioadei de dinainte de criza despre care se tot vorbeste la noi.
Pe mine criza aceasta nu m-a afectat în nici un fel. Bani nu am avut nici înainte de ea … Nici în depozite şi nici din credite, aşa că îmi pică exact „perpendicular” faptul că dobânzile cresc sau scad …
Glumesc, desigur !…
Asa zici tu… dar buticarul din colt de unde cumperi paine si apa minerala are credit la banca asa ca trebuie sa adauage un adaos comercial mai mare la produsele vandute…