Reloaded Phishing: Ministerul Finantelor Publice

Se pare ca lunar baietii destepti (vorba vine) mai incearca cate un phising: dupa ce in octombrie incercau sa vanda gogosi gradinarului acum vin cu aceeasi schema:

Dupa ultimele calcule ale activitatii dumneavoastra anuale am stabilit ca va sunt eligibile pentru primirea unei rambursari a impozitului in conformitate cu sectiunea 501 (c).
Valoarea impozitului returnat este de 473,27 RON.
Va rugam sa ne trimiteti cererea de rambursare a impozitului si sa asteptati 6-9 zile pentru verificarea datelor introduse.
Pentru a accesa formularul de plata va rugam sa va completati datele aici :

http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=rambursare&pagina=52155

Aceasta notificare a fost trimisa de catre Ministerul Finantelor Publice , Biroul de plati pentru persoane fizice.

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Serviciul de Comunicare si Relatii Publice
sef serviciu : Cristian Marin


Data trecuta site-ul era deja raportat insa acum am putut sa fac un print-screen:

Adresa web de mai sus duce de fapt la http://misfinantr.com/finante/index.html

De remarcat ca e solicitat numarul cardului si CVV-ul (cele 3 cifre de pe spatele cardului, dupa semnatura detinatorului). Aceste elemente sunt esentiale atunci cand faci plati online cu cardul.

Atunci cand cineva iti face o plata in contul de card, fie el si Ministerul de Finante, nu e nevoie decat de un singur lucru: de IBAN, nu de numarul cardului, nu de CVV, nu de PIN.

Stau si ma intreb cati posesori de card au cazut in plasa acestor baieti destepti si ce fac bancile pentru a-si proteja clientii ? De fapt nu prea au ce face decat sa-i informeze, in rest Dumnezeu cu mila, fiecare face dupa cum il duce capul.

Update: Domeniul misfinantr.com e cumparat abia de cateva ore (25 Nov 2010 02:49:00) pe numele unui american, probabil folosindu-se datele unui card furate prin aceasta metoda.

6 comentarii la „Reloaded Phishing: Ministerul Finantelor Publice”

  1. ca sa nu pui botul la aceste mail-uri tot ce trebuie sa faci este sa dai copy la text-ul ce l-ai primit si dai paste pe google… si voila pagina aceasta mi-a dat-o,recunostinte   owner-ului acestui blog pentru informatie

    • Nici CNP-ul n-ar trebui sa ti-l ceara cei de la Ministerul de Finante, caci teoretic ar trebui sa-l stie din oficiu doar ca practic cum la noi nu exista un sistem informatic unificat ne putem astepta la orice.

  2. Si eu am primit un astfel de spam. Nu am avut incredere. Stiu ca cei de la finante cand vor sa te aunte ceva o fac prin scrisori recomandate…si totusi am zis…ia sa caut ceva informatii…si …teapa…
    …mai ales ca toti(vad eu ) trebuie sa primeasca aceeasi suma….

Comentariile sunt închise.