Paper Book Cameleon

Cum ar arata laptopul peste 10 ani? – este ultima provocare a competitiei BlogWars. O tema frumoasa, provocatoare dar si destul de dificila in acelasi timp.

Pare simplu sa-ti lasi imaginatia sa zburde pentru a incerca sa descrii un produs asa cum il vezi tu peste o anumita perioada. Dar lucrurile nu sunt deloc simple daca incerci un demers coerent care sa-ti permita dupa scurgerea timpului sa descoperi ca te-ai apropiat suficient de mult de adevar.

Citește mai mult

Asus Zenbook Day

Anul 2011 va ramane in istoria Romaniei ca fiind anul in care romanii au intors armele impotriva crizei economice.

De ce spun acest lucru? Ca sa intelegeti haideti sa spicuim impreuna revista presei anului 2011:

1 ianuarie 2011: Cutremurele din Asia, tsunami-urile, ploile torentiale si indundatiile provocate de acestea au afectat capacitatile de productie ale principalilor producatori de hardware – titreaza AgerPres, iar stirea este preluata de presa nationala speculandu-se posibile cresteri de preturi pe piata produselor de IT & C.

Citește mai mult

Ajutor de Mos Craciun

Astazi de dimineata gasesc un mesaj in Inbox de la cineva care-mi parea cunoscut si care totodata parea imposibil  sa faca asa ceva. N-o sa ghiciti prea usor asa ca o sa va spun eu despre cine-i vorba: mi-a scris nimeni altul decat Mos Craciun

Primul meu gand a fost sa marchez mesajul ca spam fara sa-l citesc dar curiozitatea a fost mai puternica decat ratiunea, m-a facut sa-l deschid si nu mica mi-a fost mirarea cand am realizat ca mesajul era cat se poate de autentic.

Inainte de a va destainui ce mesaj avea pentru mine Mos Craciun o sa va marturisesc ca eu i-am scris deja Mosului rugandu-l sa-mi puna sub brad o tableta pc Asus Eee Pad Transformer TF101G, model identic cu tableta despre care am incercat sa scriu aici la care se adauga un modul 3G pentru o experienta a mobilitatii la superlativ.

Citește mai mult

Ostasi, va ROG: treceti granita Republic of Gamers

In ale sale Amintiri din copilarie Ion Creanga punea in gura unui personaj urmatoarele vorbe: daca-i copil sa se joace, daca-i cal sa traga, daca-i popa sa citeasca… iar eu pot sa confirm ca am avut o copilarie in care joaca a avut un cuvant greu de spus in ceea ce priveste dezvoltarea mea ca persoana.

Nu o sa va insir aici zecile sau poate sutele de jocuri ale copiilor de dinainte de 1989 dar va marturisesc cu mana pe inima ca n-aveam vreme sa ne plictisim (sau daca chiar se intampla asa ceva, o luam de la capat). Imi amintesc insa ca trei dintre aceste jocuri isi fac simtita prezenta in cazul meu si in prezent chiar daca la prima vedere n-au nici o legatura cu ceea ce se intampla atunci.

Citește mai mult

Concert din muzica de Bach

Mi-am inceput cariera de meloman in urma cu mai bine de 3 decenii, imediat dupa ce-am facut primii pasi de unul singur, acompaniat fiind de un pick-up rusesc Akord si o colectie de cateva sute de discuri de vinil cu muzica de toate genurile inregistrate la Electrecord care e bine sa nu uitam ca aniverseaza 8 de decenii de activitate.

O alta sursa de muzica era radioul dar acolo n-aveam libertatea sa-mi aleg muzica preferata si acultam in mod special teatru (daca-mi amintesc bine emisiunea se numea Teatru la microfon).

Pentru aceasta trebuie sa le multumesc parintilor ca astfel m-au facut partas atat a folclorului autentic romanesc, a muzicii de la cenaclul Flacara, a muzicii indiene, dar si a muzicii anilor ’70 pe care eu si astazi o ascult cu placere pentru acordurile care nu imbatranesc niciodata (Abba, Modern Talking, The Beatles, etc).

Citește mai mult

Noi, cei din linia intai

Cred ca multa lume isi aminteste cu drag de filmul Pistruiatul (1973 – 10 episoade), de seria cu Margelatu, de seria comisarulului Moldovan si de multe alte filme romanesti turnate inainte de 1989 pe care nu am nici timpul necesar si nici nu are rostul sa le insirui aici.

Nu stiu cum sunt altii dar personal am vazut si am tot revazut filme romanesti ori de cate ori am avut ocazia fara sa ma plictisesc chiar daca la unele dintre ele stiu actiunea filmului pe dinafara.

Aventura mea de cinefil a inceput inca dinainte de a sti sa citesc si probabil de aici mi se trage pasiunea pentru filmul romanesc. Cinematograful a fost pentru mine o a doua gradinita, apoi o a doua scoala sau cum ar spune parintii de astazi un fel de after-school.

Citește mai mult

Visul unei nopti de toamna

Randurile care urmeaza in continuare sunt o selectie din corespondenta pe care am purtat-o recent cu un fost coleg de care scoala nu prea s-a lipit, abandonand-o dupa primele patru clase pentru a merge cioban la o stana din munti.

N-am mai stiut nimic de el de-atunci desi au trecut mai bine de 20 de ani. Recunosc ca nici nu m-a interesat acest lucru si-am fost tare surprins cand zilele trecute ma abordeaza cineva pe Facebook care parea sa ma cunosca, atat pe mine cat si familia, destul de bine. Surprins in cel mai placut mod pentru ca aceasta intamplare mi-a adus aminte de frumusetea copilariei…

Am stat la povesti cateva nopti bune si personal am ramas impresionat de povestea vietii acestui om: un om care parea atunci sa nu aiba nici o sansa a reusit sa-si traiasca viata asa cum si-a dorit si a primit de la ea chiar mai mult decat si-ar fi imaginat ca este posibil. Dar haideti sa-i dam cuvantul pentru a nu stirbi din frumusetea povestii:

Citește mai mult

Regele a murit, traisca regele

Ieri dimineata in timp ce imi beam prima ceasca de cafea aburinda alaturi de seful meu si asteptam sa ajunga si ceilalti colegi pentru o scurta sedinta deoarece seful urma sa fie plecat toata ziua il aud cum mi se adreseaza putin mai cordial decat de obicei:

– Citeam inainte sa ajungi tu ca Windows XP aniverseaza 10 ani de cand este pe piata si ca din 2014 nu se va mai oferi nici un fel de suport din partea Microsoft. Asa mi-am dat seama ca laptopul meu, desi n-am ajuns sa-l am inca de 10 ani, la cei aproape 4 ani de cand il am incepe sa dea semne de oboseala si teama imi este ca intr-o zi ma va lasa balta cand imi este lumea mai draga. Cred ca a venit vremea sa-i gasesc un inlocuitor. Tu ce ma sfatuiesti sa fac?

Citește mai mult

O zi mai lunga decat veacul

Sunt de obicei o persoana matinala si dimineata nu ma gaseste in pat mai tarziu de orele 7:00 (cu exceptia zilei de duminica cand poate mai lenevesc putin daca nu-mi da desteptarea piticul familiei). Dar noaptea trecuta a fost mai scurta decat de obicei si m-am desteptat pe la orele 5:00

Sa va spun si de ce? Am primit in teste tableta Asus Eee Pad Transformer si am la dispozitie doar cateva zile ca sa o testez si sa ma delectez inainte de a o da mai departe altui pasionat de asemenea gadgeturi. E vorba de varianta cu 32 GB + Docking pentru o experienta completa, pachet ce poate fi cumparat din magazinul online Koyos la pretul de 2.599 lei (sau daca urmariti Catalogul de Weekend Koyos e posibil sa gasiti tableta la un pret mai avantajos).

Citește mai mult

Cum ne alegem laptopul potrivit

Nu de putine ori rude, colegi sau prieteni au apelat la sfatul meu pentru a-i ajuta sa-si aleaga un laptop. Si tot de-atatea ori am fost nevoit sa duc munca de convingere, sa explic avantaje si dezavantaje pe termen lung legate de achizitia unui anume model de laptop.

La prima vedere treburile par simple: majoritatea voiau un laptop care sa coste cat mai putin si care sa fie cat mai bun (daca se poate cel mai bun). Sau situatii exceptionale in care cineva voia cel mai ieftin laptop dar sa fie totusi bun si un alt caz  in care altcineva voia cel mai bun laptop indiferent de cat de mult ar costa.

Citește mai mult